Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Diputació de Tarragona col•labora amb la URV en la transferència de coneixement i el foment de la innovació al territori

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Diputació de Tarragona col·labora amb la Universitat rovira i Virgili (URV) en la transferència de coneixement i el foment de la innovació a les comarques de Tarragona. Mitjançant un acord signat el dimarts, 8 d’octubre, la Diputació fa una aportació de 300.000 euros a la URV perquè faci el sistema territorial de transferència i d’innovació.

 El conveni de col•laboració l’han firmat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau. La Universitat ha de dissenyar i posar en marxa el sistema territorial de transferència i innovació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant l’exercici 2013.

 L’aportació de la Diputació es destinarà a diferents actuacions: la primera, a articular i consolidar el sistema de transferència de coneixement del territori, potenciant els centres sectorials de Transferència de Tecnologia de l’àmbit CEICS (Campus d’Excel•lència Internacional Catalunya Sud) com a entitats impulsores de la transferència i la innovació en els àmbits estratègics de la demarcació; i desenvolupant una plataforma que coordini els procediments de gestió de la transferència entre totes les entitats i el sector productiu.

 La segona actuació serà coordinar les diferents iniciatives dels agents territorials en l’àrea d’emprenedoria, al voltant d’un pla integral que comprengui les quatre etapes fonamentals de motivació, desenvolupament de projectes emprenedors, creació d’spin-off i consolidació empresarial.

 La tercera actuació consistirà en vertebrar les estructures de diferents institucions públiques o privades, que actualment formen la innovació a les comarques de Tarragona. La consecució d’aquesta última actuació determina la formació del Sistema Territorial d’Innovació, que equival a l’objectiu general d’aquest conveni de col•laboració en l’àmbit de la transferència de coneixement, l’emprenedoria i la innovació.

 Mitjançant aquesta aliança, la Diputació i la URV dinamitzen el territori i estructuren el sistema territorial de transferència i innovació amb l’objectiu d’augmentar el desenvolupament del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i afavorir que les empreses del territori assoleixin més competitivitat, valor afegit i un bon posicionament al mercat internacional.

 Durant l’acte de signatura del conveni, el president de la Diputació de Tarragona ha subratllat “la gran oportunitat que tenim de col•laborar amb  la URV per tal d’apropar  el model de recerca, innovació, coneixement i competitivitat al territori”. La Diputació de Tarragona, ha afegit Poblet, sempre ha fet costat a aquesta iniciativa tenint molt present “la responsabilitat territorial de la institució”, i ha agraït de forma particular al rector de la URV, Francesc Xavier Grau, la seva tasca al capdavant de la Universitat i “la seva actitud i suport indefugible cap a la Diputació”.

 De la seva banda, el rector de la URV ha agraït un cop més a la Diputació “l’aposta compartida pel progrés del territori mitjançant la promoció del coneixement i el foment de la innovació”. Grau ha assegurat que “a la URV ja fa temps que tenim un plantejament estratègic, i que desenvolupem un projecte amb una clara visió d’universitat investigadora i competitiva internacionalment”. S’ha referit al projecte signat com “el de major entitat que signem amb una institució”, tot desitjant que tingui continuitat, conscient de la complicada situació econòmica en què estem immersos”.

 A l’acte també han estat presents el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, i la diputada Immaculada Costa, així com el secretari general de la Universitat, Antoni González Senmartí. 

 La Diputació de Tarragona ha col•laborat amb l’àmbit universitari al territori des de l’any 1971, quan es van posar en funcionament les delegacions de Filosofia i Lletres i Ciències de la UB. Més endavant, la institució intercomarcal va contribuir a la consolidació i expansió dels estudis universitaris a les comarques de Tarragona, un cop creada la URV.

 Paral•lelament, la Diputació ha continuat cooperant i participant en el desenvolupament de les activitats acadèmiques, culturals, de formació i de recerca de la URV mitjançant diversos convenis de col•laboració. El 2012, la Diputació i la URV van renovar la seva col•laboració per impulsar la societat del coneixement a través d’un acord marc de caràcter plurianual amb una vigència de quatre anys (2012-2015).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere