Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Trobada internacional sobre Psicologia / Universitat Abat Oliva

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La jornada va tractar sobre Les virtuts intel·lectuals com a factor formatiu de la personalitat humana

 L’Aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) va acollir durant tot el dia d’ahir, la IV Jornada Internacional Interdisciplinària sobre virtuts i formació del caràcter organitzada pel director dels estudis de Psicologia de la UAO CEU, el Dr. Martín Echevarría i a la qual van acudir experts intel·lectuals i professionals de l’àmbit de la psicologia i de la psicopatología i on van tractar, al llarg d’aquesta edició, les virtuts intel·lectuals com a factor formatiu de la personalitat humana.

 Des del 2009 s’han anat celebrant diferent jornades al voltant de les virtuts cardinals. En edicions anteriors s’han tractat temes com la templança, la fortalesa i la justícia-amistat i, aquest any, li ha tocat el torn a la prudència que s’ha emmarcat dins de totes les virtuts intel·lectuals. L’objectiu d’aquestes jornades ha estat poder mostrar l’actualitat de la Teoria de la Virtut en l’àmbit de la psicologia i l’educació.

Experts internacionals debaten sobre les Virtuts

 Entre els ponents participants cal destacar les intervencions del Dr. Aquilino Polaino, Catedràtic de Psicopatología CEU San Pablo que es va centrar en la pràctica clínica de les virtuts i va intentar mostrar la diferència entre el fer – que és alguna cosa extern; transformació del món exterior- i, l’obrar – que acaba amb una perfecció interior de la persona- i, de la importància i conseqüències que té per a la Psicologia.

 El Dr. Martín Echevarría va parlar sobre les virtuts intel·lectuals desenvolupant una relació entre la noció aristotèlic-tomista de virtut intel·lectual i el concepte d’Howard Garner d’intel·ligències múltiples, mostrant la riquesa que es pot obtenir ajuntant aquests dos enfocaments.

 Per la seva banda, la Dra. Mercedes Palet psicòloga i terapeuta exercent a Suïssa, va tractar sobre la formació de la consciència moral en relació amb la formació de la identitat personal. Durant la tarda, el Dr. Craig S.Titus director del departament de Psicologia de The Institute for the Psychological Scienced’EE.UU va desenvolupar el tema de la formació del caràcter a través de la virtut de la prudència. Les jornada es va clausurar amb la intervenció de la professora de l’IESE, Catherine L’Ecouyer, especialista en temes d’aprenentatge i que va parlar sobre la importància del factor “sorpresa” en l’educació dels nens.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere