Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acord Hefei: deu característiques d’una universitat de recerca contemporània / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Contemporary-Chinese-Studiesleru10-logo-sqr

 Quatre de les principals associacions d’universitats de recerca del món han signat el primer acord conjunt sobre les característiques que ha de reunir una universitat de recerca contemporània. Aquestes quatre entitats —l’Associació d’Universitats Americanes (AAU), el Consorci d’Universitats de Recerca de la Xina (C9), el Grup de les Vuit d’Austràlia (Go8), i la Lliga d’Universitats de Recerca Europees (LERU), en la qual participa la Universitat de Barcelona— han fet públic aquest acord en la conferència anual de les universitats del C9 a Hefei, a la Xina.

 «L’acord descriu les característiques principals que permeten a una universitat de recerca complir la seva missió investigadora i educativa», afirma el professor Jianguo Hou, president de la Universitat de Ciència i Tecnologia de la Xina i coordinador del C9 el 2013. «El document resumeix els valors compartits que afavoreixen una col·laboració institucional internacional satisfactòria», afegeix.

 Per la seva banda, el professor Hunter Rawlings, president de l’AAU, considera que «les universitats de recerca han de travessar fronteres i oceans i col·laborar en la resolució de problemes i en el desenvolupament de la innovació». «L’acord conjunt —afegeix Rawlings— identifica no només les responsabilitats institucionals de les universitats, sinó també les polítiques governamentals que reforcen els valors i els punts forts de les universitats de recerca i que els permeten dur a terme una tasca essencial per a les nacions».

 Les quatre associacions, que reuneixen les principals universitats de recerca de cada territori, s’han compromès a treballar juntes per avançar en les deu característiques descrites en l’acord conjunt i explorar futures possibilitats de cooperació. En aquesta línia, el professor Bernd Huber, president de la LERU, expressa la intenció d’estudiar «futures col·laboracions entre estudiants, professors i investigadors», així com d’analitzar «diferents possibilitats de treball conjunt per abordar qüestions de recerca globals, que incloguin un diàleg estructurat amb el recentment constituït Consell Global de Recerca (GRC)». També està previst valorar la creació d’un Consell Global d’Universitats de Recerca.

 Les entitats impulsores d’aquesta iniciativa estan interessades a ampliar el seu compromís amb les característiques de les universitats de recerca; per això, convidaran altres associacions d’universitats de recerca a sumar-se a l’acord conjunt. Sobre aquest punt, el professor Hilmer, president del Go8, remarca que «l’acord és el primer pas d’un procés important que ajudarà les universitats de recerca a comprendre millor el paper que han de tenir en els reptes globals».

 

DOCUMENT: “Hefei statement on the ten characteristics of contemporary research universities” … CLICAR AQUÍ 

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere