Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

IAESTE associació universitària de la UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

foto gent panoramica pàg 15

Que fan les Associacions de la UdL? :

 IAESTE, nous horitzons professionals arreu del món

 Una manera per a que els alumnes de carreres tècniques obtinguin experiència laboral fent una estància a l’estranger.

 IAESTE – “International Association for the Exchange of Students for Technical Experience” – és una associació present a més de 80 països que promou l’intercanvi internacional de pràctiques en empreses entre els estudiants dels països membres.

 A l’any 2007 va néixer IAESTE LC Lleida dins de la Universitat de Lleida, tal com el coneixem avui en dia, ja que en el passat ja hi havia estat present però de forma menys activa.  Aquest comitè local s’encarrega d’aconseguir pràctiques professionals al territori lleidatà per a estudiants estrangers; d’aquesta manera, per cada beca aconseguida, un estudiant de la nostra Universitat tindrà l’oportunitat d’anar a treballar en el seu àmbit arreu del món.

 L’accés a IAESTE és força senzill, només fa falta apuntar-s’hi durant el curs i participar activament dins de l’associació. Per tal de facilitar el bon funcionament i per promoure l’esperit associatiu, es treballa en grups de treball. Cada un d’ells s’encarrega de realitzar diferents tasques per a que l’associació pugui tirar endavant. 

 El grup d’empreses s’encarrega de buscar llocs de treball per als futurs alumnes estrangers que faran la seva estada a Lleida; aquesta tasca, apart del benefici per al nostre programa, ajuda  als nostres membres a aprendre a tractar amb empresaris. El grup de màrqueting és el que busca noves formes de promocionar i donar a conèixer l’associació per tal de que el major nombre d’estudiants puguin gaudir del que ofereix. El grup d’economia busca formes de finançament per a poder dur a terme les diferents tasques i activitats que es fan durant el curs. Finalment, el grup de summer és el que acull i organitza les diferents activitats per tots aquells estudiants estrangers que venen durant l’estiu. Per altra banda, IAESTE també participa de manera activa en les festes de la UdL i de la EPS, organitzant jocs, muntant estands, i donant informació per a tota aquella persona que ho desitgi. 

 Tots aquells alumnes que han tingut l’oportunitat de marxar a treballar a l’estranger gràcies a IAESTE coincideixen en que és una de les grans experiències de la seva vida. A nivell professional, els hi aporta experiència laboral, amb el valor afegit que és en una empresa estrangera. Adquireixen una nova panoràmica del sector, ja que tenen l’oportunitat de treballar amb punts de vista diferents als dels països de procedència. Des del punt de vista personal, cal destacar els beneficis que té conviure amb gent d’altres països, ja tant per la pràctica de l’idioma com per la possibilitat de conèixer altres cultures i altres formes de viure. 

 Les empreses que acullen els alumnes estrangers també gaudeixen de beneficis. L’oportunitat de poder practicar idiomes, veure diferents formes de treballar i compartir diferents punts de vista; a més a més del propi treball que realitzi l’alumne a l’empresa.

 Tots aquests arguments exposats, en fan d’aquesta oportunitat que ens ofereix IAESTE, una experiència única, formativa i enriquidora tan a nivell personal com professional, on tots els alumnes que ja n’han pogut gaudir coincideixen en que és un esdeveniment únic en aquesta vida, que s’ha d’intentar dur a terme.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere