Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Mor el patriota i exconseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Max Cahner

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   L’exconseller de Cultura de la Generalitat, creador d’Edicions 62 i un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Max Cahner, ha mort a Barcelona als 76 anys.

   Nascut a Bad Godesberg (Alemanya) el 1936, va participar en el moviment estudiantil antifranquista, va impulsar al costat de Ramon Bastardas la nova època de la revista ‘Serra d’Or’ i el 1961 va crear Edicions 62, que va dirigir durant vuit anys.

   Va contribuir a la promoció de la Gran Enciclopèdia Catalana i del 1980 al 1984 va ser conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat; del 1985 al 1987 i del 1992 al 1994 va ser president de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE).

   Llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Filosofia i Lletres i professor de Literatura Catalana a la Universitat de Barcelona (UB) entre 1975 i 2006, és autor de llibres com ‘Epistolari del Renaixement’ i ‘Literatura de la revolució i contrarevolució 1789-1849’.

   En declaracions a Rac 1, el conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha assegurat que la figura de Max Cahner va ser “clau” per entendre el restabliment de la Generalitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere