Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB suspèn l’acte d’inauguració del curs pel “malestar” per les noves retallades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anul·lat l’acte d’inauguració del curs 2013-2014 que s’havia d’haver celebrat aquest dilluns. En un comunicat, l’equip de govern de la universitat assegura que ha pres aquesta decisió per “l’agut malestar que ha causat en el conjunt de la comunitat universitària l’anunci de la Secretaria d’Universitats i Recerca de noves i dràstiques retallades”.

  Aquestes retallades seran del 10,9%, segons va anunciar el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, a principis de mes. D’altra banda, l’equip de govern de la UAB deplorat que la normalitat institucional “s’hagi de veure alterada per circumstàncies excepcionals originades en decisions externes a la universitat”.

La Generalitat “lamenta profundament” la suspensió de l’acte inaugural de la UAB

 La Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat de Catalunya ha lamentat profundament la suspensió aquest dilluns de l’acte inaugural del curs 2013-14 de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per l'”agut malestar” entre la comunitat universitària.

 En un comunicat, la Secretaria ha rebutjat les “pressions” que s’han produït cap a l’equip de govern del centre, les quals han provocat la suspensió de la celebració amb normalitat de l’acte.

 Així, ha expressat el seu suport a l’equip que lidera el rector de la UAB, Ferran Sancho, i a tota la comunitat, i ha sostingut que “reforça el diàleg constant entre les dues institucions”.

 Fonts de la UAB han explicat que a les 11.30 hores hi havia una assemblea de treballadors que ha estat cancel·lada després de conèixer-se la suspensió de l’acte inaugural.

 La Universitat de Barcelona (UB) va haver de suspendre la inauguració del curs el 8 d’octubre pel boicot d’un centenar d’estudiants i treballadors que van irrompre a la sala clamant contra les retallades.

Estudiants celebren que la UAB hagi suspès la inauguració del curs

 Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han celebrat que l’equip de govern hagi decidit suspendre la inauguració del curs 2013-14.  El representant d’Estudiants UAB, Carlos Pérez, ha vist com una expressió de “solidaritat” amb la comunitat universitària que els responsables del centre hagin optat per no inaugurar el curs.

 Ha relatat que a les 11.30 hores, abans d’iniciar-se la inauguració, la Plataforma per a la Universitat Pública (Pup) de la UAB –reuneix personal d’administració i serveis (PAS), docent i investigador (PDI) i estudiants– havia convocat una trobada per boicotejar l’esdeveniment, fent una cadena humana o irrompent al lloc.

 Opinen que la Generalitat, que ha anunciat una retallada del 10,9% en el pressupost del 2013, “assalta la universitat pública” amb les seves reformes, pel que volien impedir l’accés a l’acte dels responsables de l’executiu català.

 Pérez ha sostingut que l’equip de govern actual “ha fet passos cap als estudiants i els treballadors”, i ha elogiat la declaració que va emetre dijous passat la UAB, que demanava a la Secretaria d’Universitats i Investigació que descartés noves retallades pressupostàries i garantís la qualitat del sistema.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere