Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Miguel Delibes disserta a la UAB sobre la conservació d’espècies en perill

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El biòleg Miguel Delibes oferirà una xerrada sobre la conservació d’espècies en perill  avui dimarts (15/10/2013), a les 12 h, a la sala d’actes de les Facultats de Ciències i de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona

 La conservació d’espècies vives s’enfronta a algunes contradiccions. Utilitzar, per exemple, el reclam d’espècies emblemàtiques per sensibilitzar la societat a favor de la conservació pot transmetre la idea que es tracta d’una qüestió emocional o estètica. Lluny d’això, els científics alerten que la conservació de la biodiversitat és necessària per garantir la integritat i la funcionalitat dels ecosistemes. Abusar, doncs, de la via sentimental, pot resultar contraproduent.

 D’altra banda, preservar espècies en captivitat o semicaptivitat sovint resulta més fàcil de fer i d’explicar que conservar-les a la natura, però fa que perdin la seva funcionalitat. Els professionals que es dediquen a la gestió de la biodiversitat han de tenir clar l’objectiu últim de la conservació i han de procurar transmetre’l a la societat.

 Miguel Delibes, un destacat expert en la matèria que treballa al Departament de Biologia de la Conservació de l’Estació Biològica de Doñana, dissertarà sobre aquestes qüestions a la conferència inaugural del Màster en Ecologia Terrestre i Gestió de la Biodiversitat.

   Referent en conservació de mamífers

 Delibes és professor de recerca del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Ha estat director de l’Estació Biològica de Doñana i és membre de diverses organitzacions científiques i conservacionistes tant espanyoles com internacionals. És, a més, el fundador i president de la Sociedad Española para la Conservación y Estudio de Mamíferos.

 És autor de més d’un centenar de treballs publicats a revistes de referència, així com de monografies sobre la distribució i conservació de la llúdriga, el linx i el trencalòs. Ha escrit també nombroses obres divulgatives i va ser redactor de l’Enciclopedia Salvat de la Fauna, dirigida per Félix Rodríguez de la Fuente.♦

 

Fotografia: ©Manuel Lorenzo 

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere