Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Caixa i ‘business angels’ inverteixen 230.000 euros en Spotbros

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de La Caixa, ha liderat una ronda d’inversió de 230.000 euros en l’empresa Spotbros a través del vehicle d’inversió Caixa Capital Micro, operació en la qual també han participat ‘business angels’ i els actuals accionistes d’aquesta companyia especialitzada al ‘cloud messaging’, un sistema per compartir arxius per missatgeria instantània.

   Segons ha informat aquest dilluns La Caixa en un comunicat, el servei s’ofereix a través d’una aplicació mòbil que va sortir al mercat l’octubre del 2012 i que ha aconseguit 1,3 milions d’usuaris registrats i al voltant de 200.000 usuaris actius diaris, i els socis volen iniciar un pla d’internacionalització amb el seu llançament al Regne Unit en sis mesos i enfortir el seu desenvolupament com canal de comunicació entre empreses i usuaris a través dels seus xats.

   El ‘cloud messaging’ es basa la fusió de les tecnologies d’emmagatzematge en el núvol i missatgeria instantània, que fan possible enviar qualsevol mena d’arxiu i de qualsevol mida de manera immediata a través del xat.

   Els usuaris poden guardar i compartir els seus arxius en el seu núvol, per després enviar-los a través del ‘xat’ als seus contactes i gaudir-los des de qualsevol dispositiu mòbil, a més de disposar d’un terabyte d’emmagatzematge en el núvol sense cap cost.

   L’empresa, que té Enrique Dans com a conseller i l’exconseller delegat de Nokia Olli-Pekka Kallasvuo com a inversor, va ser fundada a final del 2011 pels bilbaïns Alejandro López, Fernando Calvo, Gorka Rodríguez, i Álvaro Marcos, companys de col·legi i graduats a la Universitat de Deusto.

   A escala mundial, hi ha més de 1.000 milions d’usuaris de missatgeria instantània i cada dia s’envien 6.000 milions de missatges, amb la previsió de la xifra d’usuaris i missatges enviats s’hi hagi duplicat en 2016.

   Caixa Capital Micro és un instrument de micro capital risc que inverteix a través de préstecs participatius de 50.000 euros amb una opció temporal de capitalització, i des del seu llançament el desembre del 2011 ha invertit uns sis milions d’euros en més de 100 empreses de tot Espanya.

   Caixa Capital Risc és la societat gestora d’empreses de capital risc de La Caixa, que inverteix en les primeres etapes de companyies espanyoles innovadores amb un elevat potencial de creixement, acompanyant-les en les diferents etapes del seu desenvolupament.

   Amb un volum de 73 milions d’euros inverteix en el capital d’empreses innovadores a través de 4 vehicles: Capital BioMed, Innvierte Indústria, Capital TIC i Capital Micro.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere