Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV posa en marxa E-dit, una comunitat virtual per compartir cotxe

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La comunitat universitària de la zona del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre compten, des d’aquest octubre, amb una nova eina virtual que ajudarà a trobar trajectes comuns.

 La URV incorpora E-dit, una plataforma virtual que permet posar en contacte conductors i passatgers. Una nova manera de fer dit, més còmode, des de l’ordinador o el dispositiu mòbil.

 S’aposta per millorar l’accessibilitat dels vehicles als campus i promoure una mobilitat més sostenible.

 Segons els estudis que s’han realitzat als diferents campus de la Universitat, en el 48% dels desplaçaments que es fan a la URV s’utilitza el cotxe, una xifra que augmenta fins al 73% en el cas de les Terres de l’Ebre.

 Compartir vehicle ja és una actitud habitual sobretot entre la comunitat d’estudiants. Sovint amb la idea de reduir despeses, les persones s’organitzen en el seu cercle més proper i troben la manera d’anar i venir de la Universitat. Els estudis de mobilitat indiquen que el 34,5% dels trajectes al Camp de Tarragona i el 27% a les Terres de l’Ebre ja són compartits.

 Un dels principals avantatges per als membres de la comunitat e-dit és la possibilitat de reduir les despeses mensuals que ocasionen els trajectes habituals en cotxe, principalment quan cal omplir el dipòsit. La portabilitat del sistema agilitza la visualització de les ofertes i demandes de trajectes i passatgers. L’aplicació de mòbil permet estar al corrent de les últimes ofertes i facilita generar demandes de trajectes puntuals.

 Els trajectes es converteixen en un espai més de relació entre les persones. De fet, els usuaris de E-dit valoren com un dels aspectes més positius de l’experiència poder ampliar l’àmbit de relació dins la comunitat universitària.

 Així doncs, la Universitat treballa per poder oferir incentius a les persones que pertanyin a la comunitat e-dit URV i de moment ja ofereix places reservades que s’aniran habilitant a alguns pàrquings de campus.

 Per ser persona usuària de la comunitat e-dit URV només cal el registre al portal virtual, amb el correu de la Universitat. Identificar si s’ofereix com a passatger o com a conductor, i indicar el trajecte habitual. El sistema trobarà les coincidències de trajecte i proporcionarà la possibilitat de posar-se en contacte amb el conductor o el passatger.

 L’aplicació de mòbil permet consultar des de qualsevol lloc de manera àgil i ràpida els viatges que es plantegen, i que permeten trobar coincidències en trajectes immediats.♦

 

Per arribar a la Plataforma….. CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere