Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Associació Catalana d’Universitats Públiques lamenta les noves reduccions pressupostaries pel 2013 i 2014

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha manifestat la seva “màxima preocupació i profund desencís” davant l’anunci de noves reduccions pressupostaries pel 2013 i 2014, que “comprometrien de forma irreversible i molt negativament la docència i la recerca”. Per això, han reclamat al Govern “amb urgència extrema” que reconsideri la seva actual proposta envers les universitats públiques que suposaria un total de 30% menys de transferències, una caiguda que els rectors consideren que està molt per sobre de la mitjana de la resta del sector públic. “Reiterem que és impossible assumir la quantia de la baixada del finançament perquè afectaria el moll de l’os del model actual”, han advertit.♦

 

TEXT INTEGRA DEL COMUNICAT

Comunicat de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques sobre les noves reduccions pressupostàries pel 2013 i 2014

 L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), constituïda pels rectors i rectores i els presidents i presidentes dels Consells Socials, reunida en plenari el dia 14 d’octubre de 2013, manifesta la seva màxima preocupació i profund desencís davant l’anunci de noves reduccions pressupostaries pel 2013 i pel 2014 que comprometrien de forma irreversible i molt negativament a la docència, la recerca i la transferència en el sistema universitari públic de Catalunya.

 Les universitats públiques catalanes han demostrat amb escreix la seva responsabilitat i solidaritat davant de la greu situació econòmica i pressupostària del país, que amb la nova reducció anunciada, s’arribaria a un total de 30% menys de transferències, caiguda que està molt per sobre de la mitjana de la resta del sector públic català. Reiterem que és impossible assumir la quantia de la baixada del finançament públic ordinari perquè afectaria el moll de l’os del model universitari actual que tants reconeixements ha merescut i mereix darrerament a nivell internacional, malgrat que el finançament de les universitats catalanes continua estant clarament per sota de les de la resta, no sols de la Unió Europea, sinó també de l’Estat espanyol.

 Es per això que els rectors/rectores i els presidents/presidentes dels Consells Socials reclamem amb urgència extrema al govern de la Generalitat que reconsideri i aturi la seva actual proposta pressupostària envers les universitats públiques, tot i evitant noves reduccions que malmetran el teixit universitari català aconseguit amb tant d’esforç per part de les pròpies comunitats universitàries i de la societat.

 Així mateix, els rectors/es i els presidents/es dels Consells Socials rebutgem la reducció que s’està produint i que es preveu en els pressupostos generals de l’Estat en matèria universitària i científica, fet que també està tenint repercussió directa a les universitats públiques catalanes, pel que fa a beques i a recerca.

 Els rectors/rectores i presidents/presidentes reiterem el profund convenciment que invertir en la creació i transferència del coneixement resulta imprescindible pel futur del país. Les universitats som part principal de la solució dels problemes actuals en que està immersa la nostra societat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere