Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAO CEU inaugura el curs amb el focus en la internacionalització i l’excel•lència

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

  La Universitat Abat Oliba (UAO) CEU de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres el curs universitari 2013-14, posant el focus en la internacionalització dels graus i els postgraus, i en l’excel·lència dels estudiants i professors del centre.

   El curs ha estat inaugurat pel gran canceller del conjunt de centres de la UAO CEU, Carlos Romero, acompanyat pel rector de la universitat, Carlos Pérez del Valle; el secretari d’Universitats i Investigació de la Generalitat, Antoni Castellà; la secretària general de la UAO, Carmen Parra, i l’advocat i professor de dret civil del centre Xavier Puigdollers, qui ha pronunciat la lliçó magistral ‘La protecció del menor. Obligació o dret’.

   Pérez de la Valle, que va ser renovat com a rector el juny, ha manifestat que la UAO assumeix com a programàtic el model universitari defensat pel Govern, i ha advocat per una universitat “bolcada al camí de l’excel·lència” i compromesa amb la societat.

   El responsable de les universitats catalanes ha elogiat la consolidació i creixement de la UAO en el seu deu anys, malgrat la molt complexa situació econòmica de Catalunya, i ha recordat que va veure néixer la llei d’universitats catalanes i la norma que va possibilitar la fundació d’aquest centre quan era diputat al Parlament.

   Així, ha apuntat tres dels reptes principals que afronta el sistema universitari català: la simplificació de l’oferta acadèmica en relació amb la reducció dels primers cicles, mantenint les 460 sortides d’especialització; la internacionalització dels centres per captar els millors estudiants del món, i un model d’economia basat en el coneixement generat en les universitats.

   Fent una paral·lelisme, Castellà ha dit que la UAO va en aquest camí, ja que dels 23 graus que formen la seva oferta acadèmica, deu són conjunts, fet que suposa un “procés més transversal”, com el que defensa l’executiu català.

   A més ha elogiat el grau d’ocupabilitat dels estudiants, ja que en el curs 2012-13 s’han signat 2.300 convenis amb empreses, i ha felicitat a la UAO per fer el 50% de la seva docència en anglès, ja que la situa al camí de la internacionalització.

   Segons la memòria del curs 2012-13 que ha repassat Parra, la universitat ha aconseguit incrementar el nombre d’intercanvis del seu programa internacional; ha creat nous graus bilingües per augmentar els estudiants estrangers a l’aula, i ha impulsat l”International Business Program’, que ha possibilitat la presència d’alumnes de deu nacionalitats diferents.

   En relació amb la docència, ha remarcat que s’han consolidat les dobles titulacions; s’han impulsat nous màsters com el d’Advocacia en col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (Icab) i el de Comerç Internacional, i s’ha apostat pel compromís social del centre, facilitant que les empreses puguin ajudar econòmicament a estudiants amb dificultats perquè puguin continuar el curs.

INSTITUCIÓ SOCIAL

   Romero ha destacat que la UAO és una institució plenament social compromesa amb una societat plural i diversa com és la catalana, ha dit, i ha defensat el paper de la universitat com un “curs extraordinari per orientar les energies i les inquietuds de la persona”, per desenvolupar les seves capacitats d’objectivitat, creativitat i racionament.

   Ha assegurat que el seu centre té un “horitzó clar”, que passa pels programes compartits, els projectes internacionals i els convenis amb empreses, i ha instat la comunitat universitària a ser emprenedors i buscar recursos i aliances.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere