Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El curs “Ciència i Cuina” de Harvard creat per Adrià exalça l’oli d’oliva

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 fotonoticia_20131016130745_800

  El curs Ciència i Cuina (‘Science and Cooking’), impulsat fa tres anys pel xef català Ferran Adrià, ha exalçat aquesta setmana l’oli d’oliva a la Universitat de Harvard (EUA), de la mà del qui va ser cap de cuina del restaurant Via Veneto de Barcelona Carles Tejedor.

   Segons un comunicat, Tejedor ha ofert la ponència ‘Viscositat i polímers’ davant de científics i estudiants, examinant els tipus d’oli, els seus usos i beneficis i la seva aplicació en raelogia, l’estudi de la deformació i el fluir d’aquest ingredient absent en algunes cuines internacionals.

   El xef català, que participa en la Bullipedia d’Adrià com a expert en oli d’oliva, també ha presentat davant dels assistents el seu nou laboratori d’oli, Oilab, amb una versió virtual i seus a Barcelona i Pequín (Xina).

   La tercera edició del curs Ciència i Cuina ha estrenat la seva versió en línia i és la que ha atret el major nombre de cuiners espanyols, un total de 14 entre els quals es troba Tejedor, que ha ofert la ponència en col·laboració amb la firma catalana Olis Bargalló.

   Adrià, que ha ensenyat a Harvard, va impulsar el 2011 un conveni de cinc anys entre La Fundació Alícia i la universitat nord-americana per a la realització d’aquest curs, un projecte que en el seu moment va qualificar de “molt seriós”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere