Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Científics de l’Institut de Biologia Evolutiva imparteixen el cicle de conferències “(Re)volució” / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

grafica3

 Durant cinc setmanes, entre el 15 d’octubre i el 12 de novembre, investigadors de l’Institut de Biologia Evolutiva  (UPF-CSIC), reconeguts a nivell internacional, oferiran una xerrada cada dimarts a les 18 hores, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (C/ Dr. Aiguader, 88. Barcelona).

  “(Re)volució” és un cicle de conferències de divulgació científica dirigides als sectors de la investigació, l’educació i la innovació. Aborda algunes de les línies d’investigació de frontera i d’actualitat en biologia evolutiva.

 D’aquesta manera els assistents podran adquirir coneixements tan diversos com la predicció del comportament de sistemes biològics, la diversitat de les papallones i la informació que aquestes ens aporten del canvi climàtic, l’origen de la multicel·lularitat, el paper dels gens en les nostres decisions o el passat de l’espècie humana a través del genoma.

 “(Re)volució” està organitzat per l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i compta amb el suport de la Fundación Botín i hi col·labora la Universitat Pompeu Fabra, conjuntament amb el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, i la plataforma de divulgació científica ‘La Ciència Al Teu Món’.

 El dia 15 d’octubre es va fer la primera conferencia per  part de Ricard Solé amb el titol: “Vides sintètiques: a les fronteres de l’evolució i la filosofia”.

 

rogervila

 La propera conferència  serà  el 22 d’octubre, a les 18 h., sobre “Papallones, la saviesa de la natura” Per conèixer més sobre la diversitat animal, els límits entre espècies i la seva antiguitat,  Roger Vila, investigador del CSIC a l’Institut de Biologia Evolutiva, i el seu equip,  s’han centrat en l’estudi de les papallones. Existeixen milers d’espècies d’aquests insectes i cadascuna té una història i una ecologia úniques. Com que són molt sensibles als canvis del seu entorn, també serveixen per detectar i entendre les alteracions del medi.

 Les altres conferencies programes són:

– 29 d’octubre: “Desvelant el kit bàsic de la vida multicel·lular” per Iñaki Ruiz-Trillo.

– 5 de novembre: “Gens, diners i evolució?” per Arcadi Navarro.

– 12 de novembre: “El nostre passat a través del genoma” per David Comas.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere