Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB ha obert al públic alguns dels seus edificis més emblemàtics amb motiu del 48h Open House BCN

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 Per quart any consecutiu, la Universitat de Barcelona ha participat aquest cap de setmana en el 48h Open House BCN, el festival d’arquitectura de Barcelona que impulsa l’Associació Open House Barcelona. Els passats dies 19 i 20 d’octubre, aquest esdeveniment cultural ha obert les portes de més de 150 edificis de tots els barris, de totes les èpoques i tipologies, perquè es poguessin visitar de manera gratuïta. Com a novetat d’aquest any, el festival ha incorporat Santa Coloma de Gramenet com a ciutat convidada.

 Els edificis de la UB que s’han obert al públic aquest cap de setmana han estat l’Edifici Històric, els Pavellons Güell, el Pavelló de la República i, com a nova incorporació d’enguany, el campus de l’Alimentació de Torribera. A més, es varen organitzar algunes visites guiades.

 L’Edifici Històric és, sens dubte, la construcció més representativa de la UB. Ubicat a la plaça de la Universitat, aquest edifici del segle XIX està catalogat com a bé cultural d’interès nacional i acull les facultats de Filologia i de Matemàtiques.

 pavellonsguell

 Els Pavellons Güell estant situats a l’avinguda de Pedralbes, 15. Declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es tracta del primer treball d’Antoni Gaudí a Barcelona. El 1883, l’arquitecte va rebre l’encàrrec de construir uns pavellons d’accés a la finca Güell. Les dues construccions corresponen a la casa del porter i la cavallerissa. Destaca en el conjunt la porta d’accés, coneguda com a Porta del drac, una gran escultura de ferro forjat que simbolitza el drac mitològic del poema L’Atlàntida, de Jacint Verdaguer.

 El Pavelló de la República (avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, 34-36) és una rèplica idèntica de l’edifici que van fer els arquitectes Josep Lluís Sert i Luis Lacasa per representar la República Espanyola a l’Exposició Internacional de París del 1937, en plena Guerra Civil. Al pati, s’hi pot veure una reproducció del famós Guernika, de Pablo Picasso.

 També es va obrir al públic el campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al recinte de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet. Concretament, es podien visitar dos espais del campus: l’edifici de la Masia i l’edifici Gaudí. A la Masia, que data del segle XVIII, hi ha l’administració del campus. Al seu torn, l’edifici Gaudí està dedicat a la recerca i forma part del conjunt arquitectònic d’estil noucentista que va encarregar construir la Mancomunitat de Catalunya per instal·lar-hi l’antiga clínica mental.

 48h Open House BCN, la principal cita de la ciutat amb l’arquitectura

 El projecte Open House va néixer a Londres el 1992 i, des d’aleshores, s’ha expandit a altres ciutats paradigma de l’arquitectura i el disseny, com ara Nova York, Dublín, Galway, Tel Aviv, i també Barcelona.

 Amb aquesta quarta edició, es consolida una iniciativa que té l’objectiu d’apropar i difondre l’excel·lència de la bona arquitectura, l’urbanisme i el disseny de Barcelona entre la ciutadania i també a escala internacional.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere