Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Investigadors anglesos estudien els ratpenats de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 L’agència ‘The animal Health and Veterinary Laboratories Agency’, que treballa pels governs del Regne Unit, ha signat un conveni amb el Museu de Ciències Naturals ‘La Tela’ de Granollers per estudiar els ratpenats de Catalunya.

 L’acord estableix que els investigadors catalans, com a coneixedors del territori, ajuden els britànics a recollir mostres de sang o saliva d’aquests animals.

 El responsable de l’àrea de quiròpters del Museu de La Tela, Carles Flaquer, ha explicat que els ratpenats són uns “molt bons controladors de plagues”, però també ha posat de manifest que hi ha espècies que s’estan quedant sense hàbitat i que formen colònies en falsos sostres de les cases de les ciutats.♦

—————-

El Museu de Granollers Ciències Naturals

 El museu es troba a l’edifici anomenat la Tela, una torre construïda l’any 1912 i que fou rehabilitada l’any 1986. El jardí que l’envolta acull una mostra de la botànica i la geologia de la comarca del Vallès Oriental. L’home i el medi natural, és el títol de l’exposició permanent del museu.

la Tela

La Tela

 “La Tela”, nom popular de la casa Pius Anfres, és una torre modernista construïda el 1912. Era la casa dels amos de la fàbrica tèxtil que hi ha situada al darrera, per això li va quedar el nom de la Tela.

 Tot i que amb anterioritat el jardí havia estat més gran del que és ara, quan l’edifici va ser restaurat l’any 1987 amb la finalitat d’adequar-lo com a seu del Museu de Granollers-Ciències Naturals, el jardí va entrar a formar part del conjunt del Museu i va esdevenir l’escenari actiu d’una petita mostra de comunitats vegetals vallesanes, acompanyades per algunes de les roques més comunes i per alguns animals vius.

 L’edifici, de planta baixa i dues plantes, inclou una sala d’exposicions temporals, una sala d’actes i d’audiovisuals (planta baixa), l’exposició permanent “L’home i el medi natural” situada en les dues sales de la primera planta, una biblioteca monotemàtica de ciències naturals, que inclou el Centre de Documentació del Parc Natural del Montseny (secció ciències) i un laboratori (segona planta).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere