Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Life+ 12 Albufera / UPV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Comença el projecte europeu Life+ 12 Albufera, coordinat per la Universitat Politècnica de València (UPV), per a la gestió integrada de zones humides artificials a l’Albufera de València

 Life+ 12 Albufera és un projecte europeu centrat en la gestió integrada de tres aiguamolls artificials a l’entorn del parc natural de l’Albufera de València: el Tancat de la Pipa (València), el Tancat de Milia (Sollana) i el Tancat de l’Illa (Sueca). L’objectiu és demostrar com un treball adequat sobre aquests espais millora la qualitat de les aigües i l’hàbitat de les aus.

 Els aiguamolls artificials operen com a sistemes de tractament d’aigües provinents, en aquest cas, bé del mateix llac de l’Albufera, bé d’aportacions externes. En total sumen unes 90 hectàrees d’antics arrossars transformats, en els quals la nova vegetació està formada per un conjunt de plantes macròfites: senill i bova fonamentalment, però també lliris i joncs, entre altres, i que són les responsables de la depuració de les aigües.

 La creació d’aquests aiguamolls artificials es perfila, per tant, com una mesura que pot ajudar a complir els objectius de qualitat de les aigües de la Directiva marc de l’aigua i, alhora, servir per a millorar de forma directa la conservació dels hàbitats i la protecció de les aus d’acord amb la Directiva d’Aus i la Directiva d’hàbitats.

 Durant els pròxims tres anys, el projecte desenvoluparà les tasques següents: la gestió de l’aigua i el control de la qualitat dels corrents que travessen aquestes zones humides, les intervencions sobre la vegetació, l’estudi de l’avifauna present, així com l’avaluació dels efectes de les actuacions sobre l’economia local i la percepció de la població sobre els aiguamolls artificials. Tot això sense oblidar les qüestions relacionades amb la difusió, l’intercanvi d’experiències i la participació social.

 El projecte està coordinat pel Departament d’Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient i per l’Institut Universitari d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient, de la Universitat Politècnica de València. I compta amb el cofinançament d’ACUAMED i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i amb la participació d’Acció Ecologista-Agró, Fundació Global Nature i la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO BirdLife). Té un pressupost total d’1.446.234 euros i un termini d’execució de tres anys, i està cofinançat al 50% per la Unió Europea. Life+ 12 Albufera és el resultat d’anys de col·laboració entre les administracions públiques, organitzacions ecologistes i universitats.♦

 

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere