Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La teràpia assistida amb cavalls millora la qualitat de vida de pacients amb discapacitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   La teràpia assistida amb cavalls, coneguda com hipoterapia, millora la qualitat de vida dels pacients amb discapacitat, a causa que el moviment dels equins potència les habilitats, l’equilibri i la motricitat dels pacients.

   Concretament, els cavalls ofereixen millores a persones amb trastorns del moviment associats amb afeccions neurològiques i neuromusculars, com la paràlisi cerebral, els accidents vasculars, esclerosi múltiple i traumatismes cerebrals, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat (EUIFG) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), pionera a impartir hipoterapia a l’Estat.

   A través del contacte amb el cavall i la motivació que aquest genera, també se solucionen els problemes d’aprenentatge i d’adaptació que acostumen a presentar les persones afectades per algun tipus de discapacitat.

   A més, la hipoterapia estimula l’afectivitat i la sensibilitat dels sentits, millora l’atenció i la concentració, i augmenta la capacitat d’independència.

   La cap d’Estudis de l’EUIFG, Teresa Xipell, ha explicat que “l’incondicional lliurament i lleialtat del cavall” fa que el tractament es converteixi en una gran ajuda per a nens autistes o amb síndrome de Down.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere