La teràpia assistida amb cavalls millora la qualitat de vida de pacients amb discapacitat
La teràpia assistida amb cavalls, coneguda com hipoterapia, millora la qualitat de vida dels pacients amb discapacitat, a causa que el moviment dels equins potència les habilitats, l’equilibri i la motricitat dels pacients.
Concretament, els cavalls ofereixen millores a persones amb trastorns del moviment associats amb afeccions neurològiques i neuromusculars, com la paràlisi cerebral, els accidents vasculars, esclerosi múltiple i traumatismes cerebrals, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l’Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat (EUIFG) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), pionera a impartir hipoterapia a l’Estat.
A través del contacte amb el cavall i la motivació que aquest genera, també se solucionen els problemes d’aprenentatge i d’adaptació que acostumen a presentar les persones afectades per algun tipus de discapacitat.
A més, la hipoterapia estimula l’afectivitat i la sensibilitat dels sentits, millora l’atenció i la concentració, i augmenta la capacitat d’independència.
La cap d’Estudis de l’EUIFG, Teresa Xipell, ha explicat que “l’incondicional lliurament i lleialtat del cavall” fa que el tractament es converteixi en una gran ajuda per a nens autistes o amb síndrome de Down.♦