Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La jornada de mobilitzacions del sector educatiu es desenvolupa sense incidències destacables a les universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 autonoma

 La jornada de mobilitzacions del sector educatiu es desenvolupa sense cap incidència destacable a les universitats catalanes. Segons ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca, les universitats estan funcionant aquest dijous amb una “gran normalitat”.

 Els sindicats van decidir no convocar vaga a les universitats però sí sumar-se a les mobilitzacions amb motiu de la vaga general a l’ensenyament al conjunt de l’Estat. Només hi ha hagut alguna afectació “puntual” en l’accés a alguna facultat de la Universitat de Barcelona i en alguna classe de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb un seguiment escàs de les mobilitzacions per part del personal docent i d’administració.

 

 La Secretaria d’Universitats de la Generalitat de Catalunya ha informat que la Universitat de Barcelona (UB) registra normalitat, excepte “alguna dificultat d’accés puntual en alguna universitat” i l’Autònoma de Barcelona (UAB) funciona amb normalitat i sense incidències destacables. (Informació que contrasta amb l’apartat final d’aquesta noticia).

 La Politècnica de Catalunya (UPC) experimenta una jornada “tranquil·la, amb afectació només en alguna classe puntual”, si bé el seguiment és escàs entre el personal d’administració i serveis, ha afegit la Secretaria.

 La situació en la Pompeu Fabra (UPF) és de “normalitat en els diferents campus”, amb un seguiment baix del personal d’administració i serveis, i la majoria de les classes i activitats s’han desenvolupat sense afectació.

 A la Universitat de Girona (UdG) la situació és de “gairebé absoluta normalitat” en tots els campus, llevat de la menor assistència d’estudiants en algunes aules, mentre que en la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona hi ha normalitat en tots els campus i en la de Lleida (UdL) no hi ha hagut afectació.

 La pròpia Universitat de Lleida ha informat que  al Campus  ETSEA, Agrònoms:   Normalitat, sense incidències. Menor afluència  d’alumnat. S’han impartit totes les casses previstes fins al moment. Al Campus Rectorat, Lletres: Normalitat. S’han impartit  les classes amb menor afluència d’alumnes. Al Campus Ciències de la Salut, on hi ha Medicina: Normalitat. S’han impartit  les  classes amb menor afluència d’alumnes.

 Al Campus  Cappont: a Ciències de l’Educació: Seguiment  massiu de la vaga (s’han fet 6 classes de 43). A l’Escola Politècnica Superior  (S’han fet  8  de  11).

 A l’Aulari, on es fan classes de totes les titulacions que s’imparteixen al campus, se n’han fet 10 de les 15 previstes.

 A Dret i Economia: Seguiment important (4 de 10).

El PAS i  el PDI (a excepció del campus de Cappont, principalment  a Ciències de l’Educació i a Dret i Economia )  no han secundat la vaga.

 

Estudiants de la UAB cremen la LOMCE i un ninot del ministre Wert

 Un grup d’estudiants convocats per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha cremat aquest dijous de manera simbòlica la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i un ninot del ministre d’Educació, José Ignacio Wert.

 La protesta contra la coneguda com a ‘Llei Wert’ i les retallades en educació s’ha fet sense incidents cap a les 11 hores a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra (Barcelona), després d’una manifestació d’estudiants per la universitat, segons han informat fonts del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

 La convocatòria de vaga ha aconseguit un seguiment ampli entre l’alumnat a primera hora del matí, segons ha concretat la UAB, que ha explicat que en la majoria de facultats s’han realitzat classes puntuals, menys en Enginyeria, Ciències i Biociències, on s’ha registrat el 30% de l’activitat, i en Medicina i Veterinària, on hi ha hagut normalitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere