Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Pharma Process” permetrà visitar tres grans instal•lacions científiques de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

  “Pharma Process”, el fòrum sobre la indústria del medicament que organitza Fira de Barcelona entre el 29 i 30 d’octubre, ha dissenyat un programa d’activitats per als seus visitants i expositors que inclou una agenda de visites programades i comentades a tres grans instal·lacions científiques de Barcelona i el seu entorn.

   En un comunicat aquest dijous, Fira de Barcelona ha explicat que els parcs que obriran les portes i “donaran a conèixer els seus secrets” durant aquests dos dies són el BCN Supercomputing Center, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i el sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès (Barcelona).

   El BCN Supercomputing Center, en marxa des del 2005 i situat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té al seu interior el superordinador MareNostrum, que realitza 94 bilions d’operacions per segon i que s’utilitza per estudiar el genoma humà, entre d’altres.

   El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, un dels centres de referència a escala mundial en aquest camp, està ubicat en un edifici de 55.000 metres quadrats a la zona de la Barceloneta i conté 1.400 científics adscrits que treballen en les diverses vessants de la biomedicina.

   Per la seva banda, el sincrotró Alba –l’únic accelerador d’electrons d’Espanya i un dels més potents d’Europa– permet analitzar l’estructura atòmica i les propietats de la matèria, i funciona des del 2013 al parc Tecnològic del Vallès.

   Amb aquestes visites, Pharma Process completa el seu programa científic, articulat en tres eixos temàtics: desenvolupament –que cobreix el procés des de la primera formulació fins a la industrialització–, Biopharmatech –que aborda les novetats sobre els nous productes farmacèutics nascuts de la biotecnologia– i Operacions, que tractarà qüestions relacionada amb la fabricació i distribució de medicaments.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere