Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acadèmics i polítics del Quebec, Grenlàndia, Flandes, Escòcia, Euskadi i Catalunya debaten al Born sobre processos independentistes / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cehi

 El Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, organitza unes jornades sobre processos independentistes al segle XXI en què participaran acadèmics i polítics del Quebec, Grenlàndia, Flandes, Escòcia, Euskadi i Catalunya. La trobada tindrà lloc aquest dimarts, 29, i dimecres, 30 d’octubre, al Born Centre Cultural.

 Donarà el tret de sortida d’aquestes jornades la taula rodona «Els marcs legals interns, el dret internacional i la UE davant els processos independentistes», en què intervindran Joan Vintró, catedràtic de Dret Constitucional de la UB, i Carles Boix, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Princeton. Posteriorment, tindran lloc dues sessions sobre els casos de Grenlàndia, Flandes, Escòcia i el Quebec, amb la participació dels experts Wilfried Swenden i Nicola McEwen (Universitat d’Edimburg), Alain G. Gagnon (Universitat del Quebec), Daniel Thorleifsen (Arxiu Nacional de Grenlàndia) i Angus McNeil (diputat del Partit Nacional Escocès al Parlament britànic). La conferència titulada «El secessionisme a Catalunya: una conseqüència de la democràcia», a càrrec de Montserrat Guibernau, catedràtica de Ciència Política de la Universitat de Londres, tancarà el primer dia de sessions.

 El dia 30 començarà amb una xerrada sobre el cas d’Euskadi, amb Xabier Irujo (Universitat de Reno-Nevada), Mikel Irujo (exeurodiputat d’Eusko Alkartasuna) i Ander Gurrutxaga (Universitat del País Basc). A continuació, una taula rodona debatrà el cas de Catalunya, amb la participació d’Antoni Segura, director del CEHI i catedràtic d’Història Contemporània de la UB; Ramon Tremosa, eurodiputat de CDC; Raül Romeva, eurodiputat d’ICV; Raimon Obiols, eurodiputat del PSC, i Jordi Solé, vicesecretari de Política Internacional d’ERC. Clouran les jornades la conferència del periodista Martí Anglada «Quatre vies per a la independència: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia» i la del professor de la Universitat de Cambridge Dominic Keown, que parlarà sobre el cas català vist des de la premsa anglòfona.

 

El programa detallat de les jornades …… CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere