Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aprovat el II Pla d’Igualtat de la Universitat de València, que combatrà les asimetries entre homes i dones

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Consell de Govern va aprovar ahir dimarts, 29 d’octubre, el II Pla d’Igualtat de la Universitat de València, que compta amb 74 accions a desenvolupar en cinc anys (2013-2017). L’objectiu de la iniciativa és garantir la igualtat real i efectiva entre dones i homes en la institució acadèmica. El document ha estat negociat per CCOO, CGT, STE-PV i UGT en Mesa Negociadora, i aprovat, per unanimitat, en la Comissió de Polítiques d’Igualtat de la Universitat.

 Davant del Consell de Govern, el Pla ha estat presentat per Carmen Tomás, directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València. Carmen Tomás ha destacat l’intens diàleg i l’alt grau de consens aconseguit en tot el procés.

 El principi d’igualtat forma part dels valors de la Universitat de València, d’acord amb els seus Estatuts. Tanmateix, l’últim diagnòstic de situació de dones i homes en la Universitat, elaborat per la professora Fàtima Perelló, del Departament de Sociologia i Antropologia Social, demostra que persisteixen asimetries de gènere tant en l’estudiantat com en el Personal Docent i Investigador (PDI) i en el Personal d’Administració i Serveis (PAS).

 Segons les dades que replega el Diagnòstic, que ha servit de base per l’elaboració del pla, continua sent majoritària la presència de dones en les àrees de coneixement de Ciències de la Salut i Arts i Humanitats, i, d’altra banda, es comprova que el grau de masculinització en l’àrea d’Enginyeria roman quasi inalterat, i es contribueix així a una segregació horitzontal en tots els nivells educatius que ofereix la Universitat.

 Pel que fa al PDI, les dones es concentren en determinades àrees de coneixement i en certes categories professionals, les menys elevades de rang acadèmic. Perviu així la segregació vertical. Respecte al PAS, la preeminència de dones no s’ha de confondre amb la inexistència de desigualtats de gènere, com és l’augment de la presència dels homes en la categoria més alta (A) i la sobrerrepresentació de les dones en una categoria inferior (C).

 Amb aquest nou Pla d’Igualtat la Universitat manté el seu compromís amb les polítiques d’igualtat i dóna un pas més endavant com així s’evidencia al primer eix: Participació i Govern. Un eix que aposta per una governança a favor de la igualtat de dones i homes com a principi bàsic i identificador de totes les accions que es descriuen al Pla.

 El Pla, que s’ha elaborat a partit de l’informe d’avaluació del I Pla i de l’informe diagnòstic “Asimetries de gènere a la Universitat”, actuarà en cinc eixos principals: ‘Participació i govern’, ‘Diagnòstic i visibilització’, ‘Creació d’una cultura d’igualtat’, ‘Aspectes laborals’ i ‘Investigació i docència’.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere