Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

López Guerra cancel•la la seva lliçó inaugural a la UAB després de la sentència del TEDH

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   L’ex secretari d’Estat de Justícia i representant espanyol a la Gran Sala del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH), Luis López Guerra, ha decidit cancel·lar la conferència inaugural del curs 2013-2014 que tenia previst oferir a la facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després de la sentència sobre la doctrina Parot.

   La ponència, amb el títol de ‘Advocats, jutges i drets humans’, s’hagués fet avui dimecres 30 d’octubre però López Guerra ha comunicat als responsables del centre la seva impossibilitat d’assistir “a conseqüència del debat produït al voltant de la sentència del TEDH”, segons recull la pàgina web de la UAB.

   Després d’aquesta renúncia, la universitat ha decidit posposar l’acte d’inauguració per al dimecres 6 de novembre a les 12.15 hores, i la lliçó l’oferirà el jutge ‘ah hoc’ del TEDH i catedràtic de Dret Constitucional Alejandro Saiz Arnaiz.

   “Entenem que l’excepcionalitat de la situació que estem vivint justifica una reflexió exclusivament jurídica sobre el Tribunal Europeu de Drets Humans”, justifiquen els responsables del centre.

   López Guerra, que havia sigut número dos del Ministeri de Justícia entre el 2004 i el 2005, va votar a favor de condemnar Espanya per aplicar la doctrina Parot a Inés del Río.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere