Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Universitària Balmes consolida el nou model de governança de la UVic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Els nous estatuts de la Fundació Universitària Balmes es van començar a aplicar en el marc de la reunió del Patronat de la FUB (28/10/2013), amb tot el que significa de consolidació del nou model de governança de la UVic. Ahir van ser ratificats de nou tots els patrons i se n’hi van incorporar de nous com el president de la Fundació EADA, David Parcerisas, com a “representant d’una institució d’educació superior que hagi subscrit contractes o convenis de federació amb la UVic”; el conseller delegat de Girbau S.A., Pere Girbau, i el director general d’Avinent, Albert Giralt, que ho fan a títol de “persones físiques de prestigi acadèmic, social, empresarial o profesional”; Ton Granero, com a “persona vinculada a la creació i consolidació de la UVic”, i els tres representants de la comunitat universitària, Carme Comas, Joan Soler i Àngel Torres. Cal destacar que hi va haver la renúncia de Josep Terradellas, propietari de Casa Tarradellas, per no poder atendre el càrrec com caldria. El Patronat va designar els membres de la Comissió executiva i va ratificar el nomenament, també, de Josep Terradellas com a secretari general de la Fundació Universitària Balmes.

 

Marc Mussons, nou gerent de la UVic

 El Patronat va aprovar també el nomenament de Marc Mussons com a nou gerent de la UVic a proposta del rector, Jordi Montaña, i del director general de la FUB, Joan Turró. S’incorporarà definitivament el 15 de novembre, tot i que de forma immediata assistirà a alguna de les nostres reunions. Aquest nomenament ha estat el resultat d’un ampli i objectiu procés de selecció que ha posat en evidència la capacitat d’atracció de talent de la nostra institució. Marc Mussons és llicenciat en Economia per la UB i màster especialitzat en Finances per EADA. Actualment és director general del Grup CLADE i conseller de la Confederació Espanyola de l’Economia Social (CEPES), i membre de la comissió Deal Flow de SICOOP-ICF. També és director financer corporatiu del Grup Cultura 03.

 

Antoni Serra Ramoneda, primer Síndic de Greuges de la UVic

 El Patronat de la FUB també va prendre la decisió de cobrir la plaça de Síndic de Greuges de la Universitat de Vic, aprovada pel Patronat de la FUB el 12 de juliol de 2012, amb la persona d’Antoni Serra Ramoneda. La Sindicatura és l’òrgan encarregat de vetllar pels drets i les llibertats de l’alumnat, el personal docent i investigador i el personal d’administració i serveis davant les actuacions dels diferents òrgans i serveis universitaris, i d’exercir una activitat informativa permanent sobre el funcionament de la Universitat. Antoni Serra Ramoneda (Barcelona, 1933), és doctor en econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid i catedràtic d’Economia de l’empresa a la UAB, de la qual fou un dels fundadors i rector. Des del 1987 també és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Fou conseller de l’antiga Caixa de Pensions abans de la seva fusió amb la Caixa de Barcelona (1977-84) i president de Caixa de Catalunya (1984-2005). És president de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya, del Tribunal d’Arbitratge Tècnic de Catalunya i del fòrum d’opinió Tribuna Barcelona. El 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi.

 

Federico Mayor Zaragoza, nou Doctor Honoris Causa per la UVic

 A la reunió del Patronat també és va aprovar l’atorgament del Doctorat Honoris Causa a Federico Mayor Zarogoza, doctor en Farmàcia per la Universidad Complutense de Madrid i director general de la Unesco entre 1987 i 1999, a proposta de l’Escola Politècnica Superior.

 

Càtedres i vinculació als municipis del Patronat

 La Fundació Universitària Balmes ha posat les bases per a la creació de tres noves càtedres: la de SIDA i malalties relacionades, dirigida per Bonaventura Clotet; la de TICSalut, dirigida per Francesc Garcia Cuyàs, i la càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar amb l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i la Universitat de Girona, que serà dirigida per Míriam Torres. En el marc de la reunió també es va presentar un document de treball com a programa d’extensió universitària als municipis que formen part del Patronat. L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, liderarà aquest projecte Fem UVic-Territori en el qual s’incorpora Ton Granero.

 

Afers de tràmits

 En aquest apartat, el Patronat va aprovar la incorporació de la UVic al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya; va recollir la sol•licitud d’adscripció d’ESERP a la UVic; va aprovar un endeutament extraordinari per necessitats de tresoreria i d’inversions extraordinàries (edifici de CAFE) per valor total d’1,2 milions d’euros; i es va aprovar la vinculació del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya a la UVic i l’adscripció de l’ICO com a institut universitari de la UVic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere