Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Vic crea la càtedra de la Sida i Malalties Relacionades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades ha iniciat aquest matí el seu camí a l’Espai UVic de Barcelona amb la signatura del conveni de la seva creació entre la Universitat de Vic, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l’Obra Social “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Lluita contra la Sida (FLS).

 L’acte ha comptat amb la participació del rector de la Universitat de Vic (UVic), Jordi Montaña i del Dr. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa i president d’FLS, que serà el director de la nova càtedra.

 També hi han estat presents la vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la mateixa UVic, Marta Otero, i del director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró. Aquesta nova càtedra, que va ser aprovada el passat dilluns pel Patronat de la UVic, reforça l’activitat investigadora actual de la UVic en l’àmbit biomèdic que es concentra en el Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica (BEM) i en la participació de la UVic en la Plataforma Bioinformàtics Barcelona, molt centrats en la formació de doctors, recerca bàsica, la transferència del coneixement i la formació contínua. A més, cal tenir en compte la tradició de la UVic en estudis i titulacions de Grau, Màster i Doctorat relacionats amb l’àmbit biomèdic com són els graus de Biotecnologia, el màster en Omics Data Analysis i el doctorat en Experimental Sciences and Technology que permetrà, entre d’altres, als investigadors que s’incorporaran a la càtedra de dirigir treballs de fi de grau i de màster i tesis doctorals. Aquesta nova estructura s’emmarca també plenament en el projecte institucional que ha encetat la UVic recentment de postular-se per crear, en un termini breu, una nova Facultat de Medicina. Un procés reforçat al mes de juny amb la creació de l’Hospital Universitari de Vic que integra la UVic, el Consorci Hospitalari de Vic i l’Hospital de la Santa Creu, professionals que podran vincular-se a l’activitat de la nova Càtedra.

 Un dels aspectes novedosos de la càtedra és que a banda de desenvolupar la seva activitat en l’àmbit de la infecció pel VIH, es buscarà des de l’inici ampliar la seva base de treball a altres malalties relacionades amb la malaltia de la sida perquè la Càtedra pugui créixer i tingui un abast competencial molt més ampli.

 El nou director de la Càtedra de la Sida, Bonaventura Clotet, ha volgut destacar el seu compromís, i el de les dues fundacions que dirigeix, amb la UVic i el seu futur en el camp de la Sida i les malalties relacionades, estimulant alhora també el projecte d’una Facultat de Medicina d’excel·lència vinculada a la UVic. Per la seva banda, el rector de la UVic, Jordi Montaña, ha agraït el recolzament del Dr. Clotet per posar en marxa la Càtedra que ha de tenir un paper central en el desenvolupament de la Facultat de Medicina i en potenciar l’àmbit de la recerca de la Universitat de Vic.  Ambdós han coincidit en la necessitat que la societat en general s’impliqui en el projecte i ajudi a desenvolupar-lo amb aportacions via el patrocini i el mecenatge per què, com ha dit el director de la Càtedra, “un país creix apostant per la recerca i l’educació”.

 A més, la Càtedra es constitueix com un clar instrument per afavorir la col·laboració entre investigadors i professionals d’alt reconeixement al món posicionats a les xarxes internacionals, en les que ja participen investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i de la Fundació Lluita contra la Sida, amb els investigadors de la UVic així com altres professionals del sector salut i social de l’entorn territorial de la UVic.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere