La UPV llança una nova edició de Tecnologies educatives
La UPV llança una nova edició de Tecnologies educatives, un curs massiu obert i gratuït (MOOC) que es dirigeix a educadors de tots els nivells
La Universitat Politècnica de València llança una nova edició de Tecnologies educatives, un curs gratuït amb el qual les persones usuàries aprenen a utilitzar eines i plataformes d’Internet que fan més rica l’experiència a l’aula. No es requereixen coneixements previs i suposa un treball estimat de tres hores a la setmana.
Com la resta de cursos MOOC, Tecnologies educatives està pensat perquè l’alumnat treballe al seu ritme. Està estructurat en unitats amb conceptes clarament independitzats. Dins de cada unitat hi ha diverses lliçons, consistents en un vídeo entre 3 i 12 minuts i una pregunta de reforç al final per fixar conceptes.
En acabar cada unitat hi ha un examen de tipus test que permet comprovar el progrés de l’usuari o usuària. I, en acabar el curs, s’accedeix a un examen final que avalua els coneixements adquirits. Si se supera aquesta prova, la UPV expedeix a l’alumnat una acreditació digital sense validesa acadèmica. Els cursos inclouen un fòrum de debat, moderat pel professorat, on els usuaris poden expressar els dubtes i comentar aquells temes que els semblen interessants.
Tots els MOOC de la Universitat Politècnica de València estan allotjats en la plataforma UPV[X], una iniciativa que pretén facilitar l’accés a la formació de qualitat a usuaris de tots els racons del món. L’objectiu és aprofitar les economies d’escala d’Internet perquè els professors puguen fer arribar l’ensenyament universitari a desenes de milers d’estudiants.
A més de Tecnologies educatives, en breu també s’inicien set cursos més; es tracta de: Cercar en Internet; Valoració de futbolistes; Fonaments de mecànica per estudiar enginyeria; Introducció a la química; Bases matemàtiques: números i terminologia; Aplicacions de la teoria de grafs a la vida real, i Dret civil foral valencià.♦