Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els universitaris catalans hauran d’aprovar un examen comú d’anglès per graduar-se

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

  Els universitaris catalans que hagin començat la seva carrera al curs 2013-14 hauran d’aprovar un examen d’anglès –o bé una tercera llengua estrangera– per obtenir el títol en acabar el grau, segons l’article 181 de la coneguda Llei d’Acompanyament dels Pressupostos, que el Govern aprovarà la setmana vinent.

   Segons la nova norma els estudiants hauran d’acreditar el coneixement de l’idioma equivalent al B2 –que en el cas de l’anglès correspon al First Certificate of English (FCE)–, a través d’una “prova comuna” de tot el sistema universitari català, que coordinarà el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), el qual vetllarà pel desenvolupament de tot el procés.

   La prova podrà convalidar-se amb altres certificats acreditatius de coneixements d’idiomes “que tinguin reconeguda la seva equivalència d’acord amb el Marc Europeo Comuna de Referència per a les llengües (MECR)”, com ja va avançar a l’abril el conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, en comissió parlamentària, si bé no ha concretat com s’hauria de demostrar el nivell exigit.

   A més, la llei estableix que la Secretaria d’Universitats i Investigació i la Conselleria d’Ensenyament “instrumentaran coordinadament” les mesures necessàries i el calendari d’aplicació.

   La finalitat d’aquesta nova mesura, anunciada pel tripartit però mai posada en marxa, té el final de “facilitar que els estudiants accedeixin a la universitat amb les competències en terceres llengües, especialment, en llengua anglesa”, si bé també podran fer la prova en altres idiomes establerts a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU).

   El secretari d’Universitats i Investigació de la Generalitat, Antoni Castellà, ha anunciat en la mateixa comissió parlamentària que la idea era que cada universitat impulsés una prova pròpia, i ara s’ha concretat en una prova conjunta de tots els centres, com succeeix amb la selectivitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere