Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UJI investeix avui com a doctors ‘honoris causa’ els catedràtics de Dret Montero, Queral i Vives

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat Jaume I investeix avui com a doctors ‘honoris causa’ els catedràtics de Dret Juan Montero Aroca, Juan Martín Queral i Tomás S. Vives Antón

Honoris,1

 La Universitat Jaume I investirà com a doctors ‘honoris causa’ als professors doctors de la Universitat de València Juan Montero Aroca, catedràtic de Dret Processal; Juan Martín Queralt, catedràtic de Dret Financer i Tributari, i Tomás S. Vives Antón, professor emèrit i catedràtic de Dret Penal. La sessió tindrà lloc avui dimarts 5 de novembre, a les 12 hores, al Paranimf de la Universitat Jaume I.

 Amb aquest acte, la universitat vol reconèixer la vinculació acadèmica i personal que han tingut aquests tres prestigiosos catedràtics amb el desenvolupament dels estudis de Dret en la Universitat Jaume I i els seus rellevants mèrits en el terreny de la ciència jurídica.

 Juan Montero Aroca és catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València des de 1977 i magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana des de 1989 fins a 2011. És secretari general adjunt de l’Institut Iberoamericà de Dret Processal, membre d’honor de l’Institut Panamericà de Dret Processal, membre de l’Associació Internacional de Dret Processal, de l’Institut Mexicà de Dret Processal, de l’Institut Colombià de Dret Processal, i Soci ad honorem de la Associasione Italiana fra gli Studiosi del Processo Civile. Ha dictat cursos i conferències en la majoria dels col·legis d’advocats i universitats d’Espanya i en una quinzena de països estrangers. També ha participat i col·laborat en l’adreça i redacció de diferents revistes de dret. Juan Luis Gómez Colomer, catedràtic de Dret Processal de l’UJI, exercirà de padrí en aquest acte.

 El catedràtic de Dret Financer i Tributari de l’UJI Germán Orón apadrinarà a Juan Martín Queralt, catedràtic de Dret Financer i advocat del Col·legi d’Advocats de València. És catedràtic en la Facultat de Dret de la Universitat de València des de 1981 i va ser director General de Tributs de la Generalitat Valenciana de 1982 a 1985. Ha escrit nombroses publicacions de la seua especialitat i ha dirigit diverses revistes. Entre altres mèrits, és membre de la International Fiscal Association, de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals i de l’Associació Espanyola de Professors de Dret Financer i Tributari. Ha sigut vocal del Consell per a la Defensa del Contribuent, membre de la Comissió per a la Competitivitat Industrial, del Ministeri d’Indústria i Energia i membre de la Comissió que va elaborar el Sistema de Finançament Autonòmic (1997-2001) i de la qual va elaborar l’actual Sistema de Finançament Autonòmic. Ha rebut la medalla d’or dels col·legis d’Advocats de València i de Múrcia i és acadèmic de la Real Acadèmia Valenciana de Legislació i Jurisprudència.

 Finalment, Tomás S. Vives Antón serà nomenat doctor ‘honoris causa’ de la mà de la catedràtica de Dret Penal de l’UJI María Luisa Cuerda Arnau. Tomás S. Vives Antón va ser catedràtic de Dret Penal de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant de 1981 a 1985. Durant aqueixos anys, va compaginar l’activitat acadèmica amb l’acompliment del càrrec de Lletrat del Tribunal Constitucional. En 1985 va obtenir la càtedra de Dret Penal de la Universitat de València. Ha exercit diferents càrrecs vinculats a la judicatura: Magistrat Suplent en el TSJ de València, vocal del Consell General del Poder Judicial, Magistrat del Tribunal Constitucional i vicepresident del citat Tribunal des de 2001 fins a 2004. Entre moltes altres activitats de caràcter acadèmic i jurídic ha exercit els càrrecs de vocal de la Comissió de Política Científica Nacional i del País Valencià, vocal del Consell de Consum del País Valencià, membre de la Comissió Nacional Avaluadora de la Recerca Universitària i membre fundador de Justícia Democràtica. Com a tasques pre-legislatives, va exercir les inherents al càrrec de vocal de la Comissió per a la Reforma de 1988 del Codi Penal i membre de la Comissió Redactora de l’Avantprojecte de Codi Penal de 1992. També ha sigut membre de diferents comissions en el si del Ministeri de Justícia i és autor de nombroses publicacions.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere