Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La quimioteràpia complementària redueix un 22% el risc de mortalitat del càncer de bufeta

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 L’ús de quimioteràpia complementària redueix un 22% el risc de mortalitat en pacients amb càncer de bufeta invasiva, segons ha posat de manifest un treball del Servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar de Barcelona i del Dana Farber Cancer Institut de la Universitat d’Harvard.

 El treball ha analitzat l’ús de la quimioteràpia després de l’extirpació de la bufeta i ho ha comparat amb pacients als quals només se’ls practica la cirurgia, i conclou que el tractament complementari demostra una taxa d’efectivitat ressenyable.

 La investigació, que publica la revista ‘European Urology’, és la primera d’aquest tipus que es realitza des del 2005, i assegura també que el risc de recaiguda de la malaltia baixa un 34% en aquells pacients als quals se’ls aplica la quimioteràpia.

 Addicionalment, els investigadors creuen que aquesta teràpia complementària és especialment útil per als pacients als quals el càncer se’ls hi ha estès als ganglis limfàtics.

 El treball ha analitzat les dades de nou estudis realitzats entre 1991 i 2012, corresponents a un miler de pacients, i precisa que actualment la teràpia complementària de cirurgia més quimioteràpia en aquest tipus de tumors només es realitza al voltant del 20% de pacients.

 El càncer de bufeta representa el quart càncer més freqüent en homes i està molt vinculat amb l’hàbit de fumar, amb una incidència de 19,5 casos cada any per cada 100.000 habitants i una mortalitat de 7,9 –a Espanya moren 4.100 persones anualment per aquesta causa.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere