Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern de la Generalitat i nou universitats acorden impulsar el Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, i els rectors de nou universitats que imparteixen els graus d’educació infantil i primària han firmat aquest dimecres el conveni per impulsar les accions que es duran a terme en el marc del Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres. La creació del programa la va acordar el mes de maig la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya. Està dirigit pel catedràtic de Teoria de l’Educació de la Universitat de Barcelona, Miquel Martínez Martín, s’ha començat a implantar aquest curs i té una durada de cinc anys. Pretén aconseguir un millor ajustament quantitatiu i qualitatiu entre l’oferta i la demanda de professionals de l’educació.

 

 NOTICIA AMPLIADA:

   El Govern de la Generalitat de Catalunya i nou universitats catalanes han signat aquest dimecres un conveni per impulsar accions per millorar la formació dels professors d’educació Infantil i Primària, en el marc del Programa Millora i Innovació en la Formació de Mestres, creat el maig per la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC).

   Segons ha informat la Secretaria d’Universitats i Investigació en un comunicat, els rectors que han signat són la Universitat de Barcelona (UB); l’Autònoma de Barcelona (UAB); la de Lleida (UdL); la de Girona (UdG); la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona; la Ramon Llull (URL); la de Vic (UVic); l’Oberta de Catalunya (UOC), i la Internacional de Catalunya (UIC).

   La mesura principal ha estat l’aplicació en sis dels nou centres des d’aquest curs d’un doble grau pilot d’Infantil i Primària amb 190 places que tindrà una durada de cinc anys, i l’elaboració d’un currículum més adaptat a les necessitats formatives dels futurs docents.

   A més, el Govern ha reduït en aquest curs 460 places d’aquestes especialitats, amb la finalitat d’aconseguir un “millor ajust quantitatiu i qualitatiu entre l’oferta i la demanda dels educadors” i per millorar la seva formació.

   El conveni signat aquest dimecres estableix altres actuacions com el suport als grups pilot de la doble titulació mitjançant la convocatòria d’ajudes d’investigació i millora del model formatiu, per millorar les condicions dels docents i fomentar la seva mobilitat internacional i la dels estudiants.

   A més, l’acord determina accions “formatives i divulgatives” dirigides a estudiants i al professorat, a través de la posada en marxa de serveis d’assessorament metodològic i documental, i d’un espai documental virtual que recollirà iniciatives internacionals contrastades.

   Aquesta iniciativa serà avaluada per un nou òrgan, el Consell de Coordinació del Programa de Formació de Mestres CIC-EDU, integrat per experts proposats pels centres, la Conselleria d’Ensenyament i Universitats, i rebrà el suport de la Comissió Tècnica de Seguiment, formada per professors universitaris i mestres del sistema educatiu.

   Concretament, el programa prioritzarà cinc grups de treball: seguiment de la doble titulació; avaluació de les titulacions actuals, i l’anglès, el pràcticum i el model formatiu de la titulació de mestre.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere