Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La tecnologia pot ajudar a combatre la dislèxia dels alumnes / UOC / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

   La tecnologia, acompanyada de mètodes pedagògics, pot ajudar a combatre la dislèxia dels nens escolaritzats, dels quals entre un 5% i un 8% poden presentar aquesta disfunció, segons revela el Projecte Binding, elaborat pel professor Llorenç Andreu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el de la Universitat de Barcelona (UB) Josep Sopena.

   El projecte combina el treball cooperatiu a l’aula, la intervenció individualitzada i els deures que els nens s’emporten a casa, que realitzen a través d’una aplicació web controlada per la seva professora, segons ha informat aquest dijous la UOC en un comunicat.

   “El dislèxic ho és tota la vida, però amb una intervenció adequada pot millorar la velocitat lectora fins a nivells funcionals”, ha sostingut Andreu, que és professor del màster de Dificultats d’aprenentatge i trastorns del llenguatge.

   Segons diferents investigacions, hi ha una “alta correlació” entre els nens amb problemes de lectura i el fracàs escolar, que és d’entre el 55% i el 80%, depenent dels criteris que s’apliquin en la investigació.

   Els experts assenyalen que algunes mesures efectives per combatre la dislèxia són la identificació primerenca dels nens amb antecedents familiars; la seva escolarització com a grup de risc; facilitar una millor formació als professors perquè puguin identificar-la fàcilment, i dotar els centres de recursos personals i materials.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere