Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EDITORIAL: Ja hem superat les 1.000 (mil) notícies a LO CAMPUS DIARI

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

EDITORIAL: Ja hem superat les 1.000 (mil) notícies a LO CAMPUS DIARI

 No us podem amagar que és un enorme orgull haver superat les mil noticies en aquest diari digital. Estem encara en un LO CAMPUS DIARI en versió beta o sigui de proves i encara no fa un any que vàrem començar. Aquesta primera fita de noticies, no deixa de ser una anècdota, però una bona excusa per mirar-nos i agrair la dedicació de tot el voluntariat d’estudiants i professors que el fan possible.

 Hem hagut de superar enormes entrebancs i una total incomprensió de la universitat on han sorgits els emprenedors d’aquesta tasca de premsa universitària realitzada des de l’associacionisme, però la bona fe, la professionalitat i l’enorme sentit  d’espai universitari en llengua catalana, han substituït la mala llet d’estructures universitàries enormement deficitàries de democràcia i per tant de transparència.

 Tothom ho sap que fer periodisme universitari independent no és el mateix que fer comunicació institucional de la universitat. La premsa universitària per definició és critica, buscant i exposant tots els punts de vista. Per tant, s’ha de ser un bon “intel·lectual universitari” i no un “funcionari de menjadora”, per acceptar i encaixar la critica i d’això n’hi ha molts a les nostres universitats, però no sempre estant als llocs de gestió. Seria una traïció a la universitat convertir el periodisme universitari en mera propagada d’uns o d’uns altres, per no emprenyar i per aconseguir alguna prebenda.

 LO CAMPUS DIARI vol transmetre també aquest orgull i sentit de pertinença a una cultura que s’expressa en la diversitat i amb les seves variants dialectals. Així ho hem intentat recollir quan les nostres “antenes periodístiques” de les diferents Facultats, Escoles i Centres de les 21 universitats de parla catalana a les que pretenem servir, ens han trames a la redacció tota mena de noticies i recordatoris d’agenda.

 I com que nosaltres fonamentalment escrivim, ens preocupa molt el tema de la llengua catalana i les seves variants dialectals, sobretot ens preocupa els problemes que tenen en moltes de les nostres universitats. Sigui obertament o silenciosament el català té problemes a l’aula universitària i en alguna universitat, la seva utilització fins i tot institucional, no és que sigui fluixa, és que quasi és inexistent.

 Doncs, “mil noticies” com una petita gota de pluja per contribuir a construir el nostre imaginari universitari, cultural i lingüístic. Intentarem, en el futur, fer-ho encara millor, buscant més i variades complicitats. Gràcies a tothom.■

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere