Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Arranca el VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València amb 60 empreses i més de 100 estands, per primera vegada als tres campus

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El VIII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València ha sigut inaugurat aquest dimarts pel rector Esteban Morcillo, que ha recorregut els estands de les empreses participants a la Facultat de Dret, en el Campus dels Tarongers. La huitena edició del Fòrum, que reunirà al llarg de quatre dies (12, 13, 19 i 21 de novembre) unes 60 empreses, institucions i entitats de diversos sectors econòmics, tindrà lloc per primera vegada als tres campus.

 El rector de la Universitat de València ha estat acompanyat per Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis i Política Lingüística; Daniel González  Serisola, delegat del rector per a Estudiants; María Elena Olmos, degana de la Facultat de Dret; Vicent Soler, degà de la Facultat d’Economia; i Felipe Codina, director general d’Ocupació i Inserció Laboral del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef). Vicente González-Romá, director  de l’OPAL, i Cristóbal Suria, gerent de la Fundació General de la Universitat de València, també han visitat el Fòrum al costat de nombrosos membres de la comunitat universitària.

 El rector ha recordat que “la primera missió de la universitat és la  formació de persones, no solament d’estudiants, i en aquest sentit, no podem mantindre’ns al marge de l’ocupabilitat. El nostre compromís amb la inserció laboral és cada dia major”. Esteban Morcillo ha destacat que “els estudis de l’OPAL mostren que el nivell d’ocupabilitat dels estudiants és alt, però també és alt el nivell d’atur. Per això, des de la Universitat de València donem suport i propiciem les iniciatives que fomenten l’ocupabilitat”.

 En aquesta mateixa línia, Vicent González Romà ha manifestat el redoblat esforç de l’OPAL per a aconseguir els objectius del Fòrum “La resposta de les empreses ha sigut un èxit: 60 empreses i 106 estands en els quals empreses i estudiants i titulats van a tindre l’oportunitat de relacionar-se. Aquesta és la primera edició que se celebra en quatre ubicacions diferents. La resposta ha sigut increïble”, ha assenyalat.

 La huitena edició del Fòrum, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL), a través de la Fundació General de la Universitat de València, se celebrarà els dies 12, 13, 19 i 21 de novembre: el dia 12, a la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), on assistiran 38 empreses; el dia 13, a la Facultat de Psicologia (Campus de Blasco Ibáñez), amb 27 estands; el dia 19, a la Facultat de Farmàcia, on es reuniran 23 organitzacions; i el dia 21, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE (Campus de Burjassot-Paterna), amb un total de 18 participants.
  El Fòrum de l’ETSE, que estava previst en principi per al dia 20, ha sigut ajornat al 21 amb motiu de la vaga d’estudiants convocada per a eixe dimecres, ja que la voluntat d’aquesta fira és facilitar l’accés d’estudiants i titulats universitaris al mercat laboral.

 Amb aquest encontre, durant el qual es realitzaran més de 60 activitats entre ponències, xarrades, tallers i taules redones, es pretén crear un pont de comunicació entre ocupadors i futurs ocupats, professionals qualificats ja titulats, o bé estudiants que busquen pràctiques en empreses per tal de començar a aplicar els seus coneixements dins de l’entorn laboral, acostant així l’empresa i el món universitari. De fet, tindran accés al Fòrum tant estudiants i titulats de la Universitat de València com d’altres institucions acadèmiques.
  Els visitants del Fòrum podran intercanviar informació cara a cara amb els responsables de cadascuna de les entitats participants, lliurar el seu currículum i assistir a les activitats programades, la major part de les quals consistiran en xarrades que serviran per a que cada empresa informe sobre les seues ofertes de treball, processos de selecció i perfils professionals demandats.
 L’assistència és totalment lliure, si bé cada jornada es dirigeix a determinades àrees de coneixement en concret. El dia 12, al Campus dels Tarongers, se centrarà en Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri. Hi assistiran diversos despatxos d’advocats, i multinacionals de la distribució i de la consultoria, així com els col·legis professionals d’economistes, advocats i graduats socials.
 
Xarxa Eures i Ciències de la Salut, un revulsiu per a l’ocupació a Europa
 El dia 13, l’encontre al Campus de Blasco Ibáñez estarà enfocat a les àrees de la Salut, Humanitats i Ciències de l’Educació. Hi haurà empreses interessades en la selecció de titulats i titulades en Infermeria, Fisioteràpia i Medicina per a treballar dins i fora d’Espanya, com és el cas de la taula de la Xarxa Eures Comunitat Valenciana, en la qual participaran cinc països europeus (Suècia, Noruega, Dinamarca, Alemanya i Regne Unit): un representant de cada país farà una presentació en anglés de l’oferta d’ocupació a Europa per a titulats i titulades de l’Àrea de Ciències de la Salut.
  Per a les àrees d’Humanitats i Ciències de l’Educació hi haurà interessants xarrades d’institucions, com el CSIC, a través de l’Institut Ingenio, i d’empreses del tercer sector que ofereixen oportunitats laborals a especialistes en aquests àmbits.
 Al Campus de Burjassot-Paterna, el dia 19 estarà dedicat a l’Àrea de Ciències Bàsiques amb la presència d’empreses dels sectors de la indústria química i agroalimentari. El dia 20 serà per a l’Àrea d’Enginyeries, l’àmbit més tècnic del coneixement, i comptarà amb empreses dels sectors de recerca i desenvolupament, disseny i fabricació, i activitats informàtiques.
 
Aconsegueix una Tablet
 L’OPAL, a més, ha organitzat un concurs per a premiar amb una Tablet Samsung Galaxy WIFI (16 GB) l’assistència tant al Fòrum com a les activitats prèvies la passada setmana. Durant el Fòrum, els participants rebran un full de verificació de la seua participació en les diferents activitats (taules redones, xarrades, tallers…) i un qüestionari de qualitat. Aquesta assistència es registrarà en cada activitat i després ambdós documents s’hauran de canviar per bitllets de participació a l’estand de l’OPAL. Aquests es dipositaran dins d’una urna en el mateix estand per a procedir al sorteig que se celebrarà el dia 21 de novembre, a les 18:30 hores, en el Fòrum de l’ETSE.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere