Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar ha rebut el premi de la Secció Empresa Familiar de ACEDE / UdG

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Un treball sobre Responsabilitat Social Empresarial realitzat per un equip d’investigadors de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona ha rebut el premi de la Secció Empresa Familiar en el congrés de ACEDE.

 La Associación Científica de Economía y Dirección de Empresas (ACEDE) en el seu  XXIII Congrés Nacional celebrat a Granada, setembre de 2013, ha atorgat el Premi de la Secció d’Empresa Familiar al treball “Family business heterogeneity in CSR engagement: Theoretical determinants and empirical evidence” presentat per les professores Pilar Marquès, Pilar Presas i Alexandra Simon.

 L’objectiu del treball és analitzar l’heterogeneïtat de les empreses familiars en relació al seu compromís amb la Responsabilitat Social Empresarial (RSE). Anàlisi s’ha fet a mitjançant la teoria del stewardship i la riquesa socioemocional través dels valors subjacents a la RSE dins de l’empresa familiar, i el seu impacte en la intensitat i tipologia de la RSE. En els resultats s’observa que la participació de la família en l’empresa està estretament i proporcionalment relacionada amb la riquesa socioemocional, la identificació i el compromís amb l’empresa, i la responsabilitat social empresarial de la mateixa.

 Aquest treball és el resultat del projecte Responsible Med sobre la responsabilitat empresarial de les empreses, d’una durada de més de dos anys, cofinançat per la Comissió Europea a través del Programa MED de cooperació territorial, on la Càtedra Cambra d’Empresa hi ha participat juntament amb 8 entitats més de l’àrea mediterrània, de 6 països diferents. L’objectiu del projecte era analitzar i promocionar de la RSE entre les empreses, amb un èmfasi especial en les PIMES, desenvolupant una eina d’avaluació en línia per avaluar el seu nivell de maduresa de la RSE i per a augmentar la competitivitat empresarial.

 Els altres finalistes en el Premi de la Secció d’Empresa Familiar són Alejandro Hernández i Carmen Galve de la Universitat de Zaragoza amb el treball “Impacto del control familiar en las decidiones de especialización y diversificación de los grupos empresariales”; i Ana María Serrano, Concepción López i Gema García de la Universitat de Cantabria amb el treball “What determines innovation performance in family firms? An empirical analysis”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere