Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV celebra la primera edició de la Festa Major de l’estudiantat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat Rovira i Virgili celebra de l’11 al 17 de novembre la primera edició de la Festa Major, organitzada pel Consell d’Estudiants. El programa combina propostes de formació, culturals, d’oci i esport en diferents campus i en un entorn de proximitat.

 La idea és fomentar la participació i el coneixement mutu entre estudiants de diferents àmbits. La Festa Major s’ha inaugurat el dilluns, 11 de novembre a les 17 h. amb el pregó i l’actuació de la Xaranga Tocabemolls al campus Catalunya. Anteriorment, però, ja durant el matí, Jesús Lizcano, president de Transparència Internacional Espanya, ha pronunciat la conferència: “La transparència a les Administracions públiques: situació actual i perspectives de futur”.

 La Festa Major compta amb el suport de l’Associació d’Estudiants de la Rovira i Virgili (AERV), l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Tarragona 2016, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Industrials, el Consell Social de la URV, el Centre d’Atenció als Estudiants i la pròpia URV.

 La iniciativa té vocació d’arrelament, i l’objectiu és crear “un esdeveniment cultural que apropi a la comunitat universitària i els ciutadans en general”. En resposta a la crida del Consell d’Estudiants, una cinquantena d’alumnes de diferents campus col·laboren amb la iniciativa i fan de voluntaris.

 Tot i que prenen part estudiants de tots els centres de la URV, la Festa Major concentra en la seva primera edició la majoria d’actes al campus Catalunya i Sescelades. L’objectiu és, però, deslocalitzar els actes a d’altres campus en futures edicions.

 Un altre acte destacat del primer dia de Festa Major és la convocatòria “Guerra de Graus”, en què diversos equips d’estudiants agrupats per ensenyaments s’han enfrontat en una gimcana al campus Catalunya, i que té continuïtat el dimarts 12. Del programa d’aquest segon dia destaca la conferència que pronuncia el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, al campus Catalunya: “Transformem l’economia de la crisi”. Al vespre s’ha convocat una sessió triple de cinema a l’Aula Magna del campus amb “V de Vendetta”, “Intocable” i “American History X”.

 Dimecres 13 està previst l’actuació dels Pataquers URV al campus i Miquel Duran, professor de Química a la UdG, pronuncia la conferència: “Comunicació 2.0. La presència a la xarxa. Tàctiques d’èxit”. A més, el programa inclou un tast de plats típics, un taller d’escriptura i un concurs de karaoke.

 Dijous 14, el tema de la conferència són les Smart Cities i la gestió sostenible de les ciutats. La pronuncia Santiago Castellà, professor de Dret Internacional Públic a la URV i Impulsor de Tarragona Smart Mediterranean City. Segueix una Macropaellada universitària, amb 400 racions previstes, i una actuació de la Xaranga Tocabemolls.

 L’acte més destacat de divendres 15 és una cursa d’orientació noctura al campus Sescelades. La final de la primera edició del concurs de grups de música de la URV, prevista en un principi durant la nit, s’ha ajornat finalment.

 Per finalitzar, dissabte té lloc la Macrofesta universitària FMURV a la discoteca Flash Back Salou. Un servei de busos des de Tarragona i Reus enllaça amb l’acte, que posa a disposició dels assistents entrades a 7 euros (10, si es compren a taquilla). Està previst que hi participin 4.000 estudiants.♦

 

PROGRAMA COMPLERT de la FESTA MAJOR …. CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere