Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Enric Fossas guanya les eleccions a rector de la UPC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

retrat-enric-fossas-web

Amb el 57,421% dels vots obtinguts, segons els primers resultats, el catedràtic d’Automàtica i doctor en Matemàtiques serà el rector per als propers 4 anys.

 El catedràtic d’Automàtica i doctor en Matemàtiques Enric Fossas ha guanyat la segona volta de les eleccions a rector de la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC), que han tingut lloc aquest dimecres, 13 de novembre. Fossas ha estat elegit amb el 57,421% dels vots emesos vàlidament, mentre que Antoni Elias n’ha obtingut el 42,579 %, segons els primers resultats d’aquests comicis.

 El percentatge de participació global de tota la comunitat universitària en aquestes eleccions ha estat d’un 20,28 %. Del total, han votat un 78,63 % del professorat doctor amb vinculació permanent, un 19,87 % de la resta de personal docent i investigador, un 12,89 % de l’estudiantat i un 73,58 % del PAS.

 En la jornada electoral estaven convocats a les urnes un total de 30.540 membres de la comunitat universitària: 1.385 professors doctors amb vinculació permanent; 3.513 persones docents i investigadores, excloent-ne el corresponent al sector anterior; 23.825 estudiants i estudiantes de grau i màster universitari i 1.817 persones del col•lectiu de personal d’administració i serveis (PAS).

 A partir d’avui 14 de novembre, en què es publicaran els resultats provisionals, i fins al dia 18 s’obre el període de reclamacions als resultats provisionals. Enric Fossas serà proclamat provisionalment rector avui, dia 14, i, de manera definitiva, el 19 de novembre. El nou rector prendrà possessió del càrrec un cop publicat el seu nomenament per part de la Generalitat de Catalunya al DOGC.♦

 

Biografia

 Enric Fossas i Colet (Aiguafreda, 1959), catedràtic d’automàtica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

 Fossas és llicenciat (1981) i doctor (1986) en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar a la UPC el 1981 i ha estat professor a l’EPSEVG, l’EUPBL (ara EETAC), i actualment a l’FME i l’ETSEIB. És catedràtic a l’àrea d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica, del Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial, des del 2008. Ha impartit assignatures de matemàtiques en titulacions d’enginyeria i matemàtiques; d’automàtica als estudis d’enginyeria industrial; màsters i doctorats.

 Des de 1994 lidera el grup de recerca ACES (Control avançat de sistemes d’energia), reconegut com grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya. Ha desenvolupat la recerca en sistemes d’estructura variable, concretament en control de sistemes commutats amb aplicacions a l’electrònica de potència. Ha dirigit nou tesis doctorals en tres programes diferents: Matemàtica Aplicada, Enginyeria Electrònica i Automatització Avançada i Robòtica. Ha publicat una cinquantena d’articles en revistes científiques i un centenar de ponències en congressos internacionals. És coautor d’un llibre d’anàlisi real i de quatre textos tècnics sobre caos en convertidors, sistemes d’estructura variable i sistemes continus a trossos, i també d’una patent. Ha estat responsable principal o coresponsable de trobades científiques (8th Workshop of Variable Structure Systems, 2004; Recent Trends in Nonlinear Science, 2011; GEMiT, 2003, 2007 i 2008) i de dos programes de recerca al Centre de Recerca Matemàtica.

 Fossas ha estat director del Departament de Matemàtica Aplicada i Telemàtica (1993-1999) i de l’Institut d’Organització i Control de Sistemes Industrials (2003-2009) de la UPC. Va ser membre del Claustre Universitari de la Universitat de Barcelona (com a estudiant i com a professor no numerari) i del de la UPC en diverses ocasions, on també ha estat i és membre del Consell de Govern com a representant del Personal Docent i Investigador.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere