Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La plataforma UPV[X] : MOOC de la Universitat Politècnica de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Des de finals d’octubre va començar una nova edició de cursos massius oberts gratuïts en la plataforma UPV[X], la plataforma de MOOC de la Universitat Politècnica de València (UPV), una iniciativa amb la qual usuaris de tots els racons del món poden accedir a formació de qualitat. L’objectiu és aprofitar les economies d’escala en Internet perquè els professors puguen fer arribar l’ensenyament universitari a desenes de milers d’estudiants.

 Els MOOC de la UPV són cursos basats en vídeo estructurats en unitats, amb conceptes clarament independitzats. Dins de cada unitat hi ha diverses lliçons, consistents en un vídeo de 3 a 12 minuts i una o diverses preguntes de reforç al final per a fixar conceptes. Estan pensats perquè impliquen un treball de tres hores a la setmana.

 En acabar cada unitat, hi ha un examen de tipus test que permet comprovar el progrés de la persona usuària. I, en acabar el curs, s’accedeix a un examen final que avalua els coneixements adquirits. Si se supera aquesta prova, la UPV expedeix a l’alumnat una acreditació digital sense validesa acadèmica. Els cursos inclouen un fòrum de debat moderat pel professorat, on les persones matriculades poden expressar dubtes i comentar aquells temes que els semblen interessants.

 En aquesta edició es repeteixen cursos generalistes, com el de Cercar en Internet, i cursos específics, com el de Valoració de futbolistes (en el qual s’apliquen les tècniques multicriteri a la valoració i selecció de futbolistes) o el de Dret civil foral valencià. També s’ofereixen cursos de preparació per a començar una enginyeria, com ara els de Fonaments de mecànica per a estudiar enginyeria, Introducció a la química i Bases matemàtiques: números i terminologia. Finalment, es pot citar un nou títol molt interessant: Aplicacions de la teoria dels grafs a la vida real.♦

Plataforma UPV[X] …. CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere