Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Guàrdia Civil deté l’exrector de la URV Lluís Arola pel ‘cas Shirota’. La URV el defensa.

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous l’exrector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Lluís Arola, al fundador de la firma de fruita seca La Morella Nuts, Joaquim Maria Barriach, i a l’exdirector de l’empresa semipública Shirota Xavier Gómez, en el marc de la investigació d’aquesta peça separada del ‘cas Innova’ de Reus.

 Segons ha informat la Guàrdia Civil les detencions s’han produït aquest dijous cap a les 9 hores a les portes dels domicilis dels tres acusats, als quals se li atribueixen els presumptes delictes de malversació de fons públics, falsificació de documents públics i delicte societari.

 Shirota és una peça separada del ‘cas Innova’ en què s’investiga les presumptes irregularitats en la concessió d’un aval de tres milions d’euros a l’empresa semipública Shirota Functional Foods (SFF), dedicada a la recerca i desenvolupament sobre ciències naturals i tècniques.

 Pel ‘cas Innova’ està imputat entre d’altres l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez (PSC), 13 regidors de la ciutat de llavors, i el que era director d’aquest grup d’empreses empresarial i expresident de l’institut Català de la Salut, Josep Prat

 Lluís Arola és catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la Universitat Rovira i Virgili. Especialista en bioquímica de la nutrició, és coordinador del grup de recerca consolidat en Nutrigenòmica i director del Centre Tecnològic en Nutrició i Salut.

Actualment és President del Consell Català de Recerca i Innovació, l’òrgan assessor del Govern de la Generalitat de Catalunya.♦

 

La URV defensa l’actuació de l’exrector Lluís Arola com a representant de la universitat a l’empresa Shirota

 

 La URV ha sortit en defensa de l’exrector Lluís Arola després de la seva detenció aquest dijous al matí per la seva presumpta vinculació amb el cas Shirota, que investiga el jutjat número 3 de Reus.

 En un comunicat, la URV recorda que “totes les actuacions” d’Arola a l’empresa mixta Shirota les va fer com a representant de la universitat, després que el rector Francesc Xavier Grau el nomenés per aquesta funció el maig de 2007 -i va cessar a petició pròpia el juny de 2010-. Grau ha qualificat d'”incomprensible” una detenció que, assegura, l’afecta “personalment”, atès que Arola actuava a l’empresa en representació seva. En aquest sentit, s’ha posat a disposició de la Justícia per aclarir els fets.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere