Dijous, eleccions per renovar completament el Claustre de la Universitat de València
Estudiants, professors i personal d’administració i serveis de la Universitat de València tenen una cita amb les urnes. Aquest dijous, dia 21 de novembre, la institució renovarà completament el màxim òrgan de representació. Aquest dilluns, 18 de novembre, s’obri la campanya electoral.
El 21 de novembre es renovaran els 300 membres de l’òrgan: cent cinquanta-tres membres del PDI amb el grau de doctor i amb vinculació permanent; trenta-vuit membres del PDI no doctor o sense vinculació permanent; setanta-cinc membres elegits pels estudiants i les estudiantes; trenta membres elegits pel personal d’administració i serveis; i quatre membres elegits pel personal investigador en formació.
Tenen dret a vot 3.450 PDI (2.093 doctors amb vinculació permanent, i 1.367 no doctors o sense vinculació permanent), 400 membres del personal investigador en formació, 380 professors associats d’institucions sanitàries concertades, 48.643 estudiants (42.367 de grau i 6.276 de postgrau), i 1.824 integrants del Personal d’Administració i Serveis (PAS).
La campanya electoral es desenvoluparà entre dilluns 18 i dimecres 20. Dijous 21, a partir de les 10, i fins a les 20 hores, es desenvoluparà la votació, i la Junta Electoral farà una proclamació provisional dels resultats a migdia de divendres.
El Claustre es renova anualment per a elegir els 75 representants de l’estudiantat. Però cada quatre anys (i ara toca) es renoven els representants de tota la resta d’estaments de la comunitat universitària.
Aquest és el Claustre, una vegada renovat, que aprovarà el procés per a les eleccions a Rectorat, que previsiblement se celebraran en els primers mesos de 2014.
Les competències del Claustre son molt variades. Des de defensar la personalitat i els principis de la Universitat de València establerts en els Estatuts, fins a elaborar els Estatuts i les seues modificacions. El màxim òrgan de representació, també s’encarrega d’aprovar i modificar els reglaments de la Universitat de València; d’establir els criteris generals que el Consell de Govern ha de tenir presents per emetre informe sobre la creació, modificació i supressió de facultats, escoles i instituts universitaris d’investigació de la Universitat de València; i de debatre i aprovar els objectius generals de la política universitària que el rector o la rectora ha de presentar el segon trimestre de cada any natural.♦