Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Manel Esteller creu que en una Catalunya independent la investigació “seria millor” / IDIBELL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El director del Programa d’Epigenética i Biologia del Càncer de l’Institut de Recerca Biomèdica de l’Hospital de Bellvitge, a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Manel Esteller, ha defensat aquest dimarts que “en una Catalunya independent, la investigació estaria millor”.

 En declaracions a TV3, Esteller ha assenyalat que “una Catalunya independent tindria unes dimensions semblants a les d’Holanda o Dinamarca, que fan una investigació excel·lent”.

 El científic català ha estat reconegut fa poc com un dels 400 millors investigadors del món segons la Universitat de Stanford, i és un dels cinc catalans que es troben en aquesta llista, i és l’únic que segueix treballant sol a Catalunya.

 Esteller ha reclamat més finançament i consciència que “la investigació no és un afegit”, i ha remarcat que els països no són rics i investiguen, sinó que investiguen i després són rics.

 A una Catalunya independent li demanaria un pressupost en què la inversió en investigació passés de l’1,6% al 2,5%, ha dit, conscient que en el territori “hi ha hagut sempre una aposta per la investigació, que s’ha fet amb diferents colors polítics, amb tripartit i sense tripartit”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere