Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Entitats alerten que la pobresa infantil “segueix sent invisible” tot i l’elevada taxa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (Fedaia) han alertat aquest dimarts que la pobresa infantil a Catalunya i a la resta de l’Estat “segueix sent invisible” tot i ‘elevada taxa, que s’acosta al 30%.

 “La prova és que en cap enquesta apareix entre les principals preocupacions dels ciutadans”, a diferència del que passa amb l’atur i els desnonaments, que paradoxalment afecten amb més intensitat els nens, ha informat la Fedaia en un comunicat.

  A través d’un document elaborat pel professor de Sociologia de la Universitat de Saragossa Pau Marí-Klose, les entitats han valorat que la falta de polítiques específiques que afavoreixen el benestar de la infància ha col·locat Espanya “a la cua” de la Unió Europea en aquesta matèria, cosa que pot ser un dels principals problemes en el futur.

 “El nostre país ha de desenvolupar polítiques de futur que posin la infància al primer lloc de l’agenda política”, ha valorat el president de la Fedaia, Jaume Clupés, que ha instat les administracions a no pensar només a curt termini per eradicar la pobresa infantil.

 Per la seva banda, Marí-Klose ha plantejat la necessitat de construir un nou relat que presenti les polítiques a favor de la infància com una inversió social, emfatitzant “els dividends” que procura aquesta inversió.

 “Si per a la gran majoria no és suficient l’argument de justícia i equitat, han de prendre en consideració els costos que provoca la pobresa infantil a l’erari públic”, ha argumentat Marí-Klose, coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets del Nen, que se celebra aquest dimecres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere