Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari ‘Cap a on va la cooperació universitària per al desenvolupament?’ / ACUP

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dilluns, 9 de desembre 2013. 9:00 – 14:00 hores. Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).  Casa Convalescència (St. Antoni Maria Claret, 177, Barcelona).

 Tenint en compte el context actual al qual s’enfronten les universitats públiques catalanes i les administracions públiques, el seminari té com a objectiu principal analitzar la qüestió de cap a on va la cooperació universitària. Aquesta pregunta es respondrà, en primer lloc, des d’una perspectiva global. Per tant s’analitzaran els resultats de les avaluacions en l’àmbit de la CUD d’altres països europeus i s’estudiarà el debat al voltant de la cooperació internacional de les universitats a nivell internacional. En segon lloc s’abordarà des de la perspectiva de les universitats. Es presentaran les reflexions i plantejaments que es debaten actualment a les xarxes d’universitats així com de les estratègies i activitats portades a terme des de les universitats de l’ACUP per fer front a la situació actual.

PROGRAMA

9:00 – 9:30 h Paraules de benvinguda: Sílvia Carrasco, Vicerectora d’Estudiants i Cooperació, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Josep M. Vilalta, Secretari Executiu, Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). Carles Llorens, Director General de Cooperació al Desenvolupament, Generalitat de Catalunya.

9:30 – 11:00 h Sessió I

Les avaluacions de la cooperació universitària per al desenvolupament – metodologia, resultats i lliçons apreses. Jolie Franke, Programme administrator, Nederlandse organisatie voor internationalisering (Nuffic), Països Baixos.

Kristien Verbrugghen, Directora, Flemish Interuniversity Council University Development Cooperation (VLIR-UOS), Bèlgica.

11:30 – 12:45 h Sessió II

Respostes de les universitats al canvi de paradigma de la cooperació internacional. Maria Rosa Terradellas, Presidenta del Grup de Treball de cooperació universitària per al desenvolupament de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), representant de les universitats en el Consell de Cooperació del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació i Vicerectora delegada d’estudiants, cooperació i igualtat de la Universitat de Girona (UdG).

Josep Casanovas, representant de les universitats al Consell de Cooperació de Catalunya i Director del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) (pendent de confirmar).

Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

12:45 – 13:45 h Debat entre tots els participants del seminari : Cap a on va la CUD?

13:45 – 14:00 h Cloenda:  Itziar Taboada, directora de cooperació cultural i científica, Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) (pendent de confirmar). ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere