Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

40 directives inicien un programa adreçat a facilitar l’accés de les dones a l’alta direcció / ESADE-URL Madrid

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade madrid

El programa és promogut pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i hi col·laboren la CEOE i ESADE

 Tenen una experiència professional mitjana de quinze anys, són llicenciades en Ciències Empresarials o en alguna de les enginyeries i exerceixen actualment un càrrec de responsabilitat en una empresa. Aquest és el perfil predominant de les quaranta dones que han estat seleccionades per participar en el projecte PROMOCIONA, amb l’objectiu fonamental d’”impulsar l’accés de les dones als càrrecs directius i als consells d’administració” a Espanya.

 El projecte PROMOCIONA, que inclou un programa potent de formació en alta direcció per a dones, és una iniciativa del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI), en la qual participa la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) com a promotora del projecte, i que compta amb la col·laboració de l’escola de negocis ESADE, i està finançada en un 85 % per fons de l’Espai Econòmic Europeu (majoritàriament, fons noruecs). El MSSSI i la CEOE també cofinancen part del projecte. PROMOCIONA vol afavorir l’ascens de les dones a l’alta direcció.

 Aquest programa cerca també la sensibilització i el compromís de les empreses. Per això, s’ha realitzat un treball previ amb elles i han estat les pròpies empreses les que han elegit les seves candidates a participar en aquest projecte, alhora que s’han compromès a vetllar per la seva promoció tan bon punt hagi finalitzat el projecte.

 PROMOCIONA és un dels projectes inclosos en el programa “Igualtat i Conciliació” que impulsa el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat (SESSI), amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat real i efectiva d’oportunitats, fonamentalment en l’àmbit laboral. Per això, el MSSSI està promovent diverses actuacions, entre les quals cal destacar el projecte PROMOCIONA.

 Les quaranta dones directives seleccionades en aquest programa pioner a Espanya van iniciar el passat dijous les sessions de formació en alta direcció. El programa s’impartirà a les aules d’ESADE, que és l’escola de negocis que el promotor del projecte ha elegit per desenvolupar la formació en alta direcció. A la inauguració del curs, que té lloc a la CEOE , hi seran presents Juan Rosell, president de la patronal espanyola; Johan Christopher Vibe, ambaixador de Noruega a Espanya; Carmen Plaza, directora general de l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats; Marcos de Quinto, president de Coca Cola Iberia i mentor de PROMOCIONA, i Eugènia Bieto, directora general d’ESADE.

 Un terç de les participants a PROMOCIONA són llicenciades en Ciències Econòmiques i Empresarials. Les enginyeres de Telecomunicacions, Industrials, Aeronàutiques, Informàtiques o de Camins també són una part important del grup selecte de directives (el 20 % del total) que les pròpies empreses han detectat amb un alt potencial per desenvolupar tasques d’alta direcció. I és precisament aquest desenvolupament de la carrera professional el que es prioritza en el projecte PROMOCIONA, ja que es tracta de “promoure l’ascens de les participants a l’alta direcció”.

 El projecte PROMOCIONA consta de dues edicions (2013 i 2014), adreçades a dones directives, i cerca potenciar el seu ascens a l’alta direcció. A més, l’any 2015 es farà un programa especial encaminat a formar conselleres per a consells d’administració. Aquestes dues edicions i el programa especial de conselleres són independents entre si.

 Les participants en aquest projecte desenvolupen la seva activitat en empreses de dimensions i sectors diversos (on tenen diferents responsabilitats), principalment de Madrid, si bé també algunes procedeixen de Valladolid, Màlaga, Navarra i Barcelona. Una quarta part de les empreses de procedència es podrien considerar pimes o empreses mitjanes espanyoles i vuit d’elles formen part de l’IBEX 35.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere