Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UPC: Inclusió de l’estany Olla del Rei del Campus del Baix Llobregat en l’inventari de zones humides de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

capollarei

 El proper divendres, 22 de novembre, a les 11.30h, a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) tindrà lloc l’acte de celebració de la inclusió, per part de la Generalitat de Catalunya, de l’estany Olla del Rei del Campus del Baix Llobregat en l’inventari de zones humides de Catalunya. Aquesta mesura suposa un increment de la protecció de la zona que queda protegida genèricament per la Llei d’Espais Naturals. 

 A l’acte hi assistiran l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes; el  director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares; el rector en funcions de la UPC, Antoni Giró; la directora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), Lourdes Reig; el director de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), Jordi Berenguer; la gerent de l’ICFO, Dolors Mateu, i el director de l’Institut de Sostenibilitat de la UPC, Joan de Pablo.

 
L’estany Olla del Rei 

 La zona humida del Campus de la UPC al Baix Llobregat és una zona humida creada l’any 1998 al costat d’aquest campus de la UPC, el qual està format per diverses escoles i centres de recerca. Es tracta d’un conjunt de canals i llacunes interconnectats, envoltats per una zona enjardinada. El sistema rep les aigües a través d’alguns canals de reg i la seva circulació està controlada a través de diversos mecanismes reguladors (interceptors, sobreeixidors, etc.). L’espai allotja interessants espècies d’aus que li atorguen un gran valor ecològic. 

 En els últims anys, entitats ecologistes com Depana o SOS Delta del Llobregat han elaborat censos de colonització de la fauna i de la flora de l’espai per donar-li valor i destacar la seva importància en l’ecosistema del Delta del Llobregat. 

Dia: 22 de novembre de 2013 
Hora: 11.30h 
Lloc: Campus del Baix Llobregat. Sala d’actes de l’EETAC (c/ Esteve  Terradas, 7, Castelldefels) 

Ordre del dia: 
11.30h- Benvinguda per part del rector en funcions de la UPC, Antoni Giró. 
11.40h- ‘Els valors ambientals de l’Olla del Rei’, a càrrec d’Ignasi  Torre, doctor en biologia i autor de l’estudi ‘Els ocells de l’Olla del Rei. Campus universitari del Baix Llobregat a Castelldefels’. 
12.00h- ‘Les actuacions de millora ambiental de l’Olla del Rei i el seu futur’, a càrrec de Joan de Pablo, director de l’Institut de Sostenibilitat de la UPC. 
12.15h- ‘Els valors de l’Olla del Rei per a la tasca docent i investigadora’, a càrrec de Lourdes Reig, directora de l’ESAB; Jordi Berenguer, director de l’EETAC, i Dolors Mateu, gerent de l’ICFO. 
12.35h- ‘L’inventari de zones humides de Catalunya i la inclusió de l’Olla del Rei: un estímul per a la seva preservació i millora ambiental’, a càrrec d’Antoni Trasobares, director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya. 
12.50h- Intervenció de Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, i cloenda de l’acte a càrrec del rector en funcions de la UPC, Antoni Giró. Tot seguit es farà una visita per l’estany. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere