Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Persisteix l’estereotip de l’autoritat masculina vinculat a la violència de gènere / URV /UOC

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El 28,8% de les adolescents admet un “control abusiu” per part de la seva parella

 La directora del grau d’Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV)-Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Begoña Enguix, ha vinculat la violència de gènere a l’estereotip de l’autoritat masculina, que persisteix a la societat actual.

 Enguix ha alertat que els estereotips de gènere “fixen les diferències i creen mecanismes d’exclusió”, al relacionar el masculí amb l’activitat –competitivitat, independència, agressivitat–, i el femení amb característiques comunicatives –afectivitat, dependència, preocupació pels altres–.

 Ha sostingut que la violència és un procés: “Pot ser física, verbal, simbòlica o moral. Sexisme, racisme i homofòbia són exemples de violència simbòlica, que naturalitza la diferència i la desigualtat entre homes i dones”.

 Un estudi sobre violència de gènere en l’adolescència, fet per la catedràtica de Psicologia de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) María José Díaz, revela que el 28,8% de les adolescents admet un “control abusiu” per part de la seva parella; el 25% ha patit aquest control a través del mòbil; el 6,3% ha rebut pressions per fer activitats sexuals, i el 4% ha rebut agressions físiques.

 A més, el 73,3% dels adolescents espanyols ha reconegut rebre per part dels adults el missatge que “la gelosia és una expressió d’amor”, concreta l’estudi.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere