Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra Joan Fuster celebra el centenari d’Espriu amb una conferència hui / UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València ha organitzat una conferència amb motiu del centenari del naixement del poeta Salvador Espriu, que tindrà lloc hui dilluns 25 de novembre, a les 12 hores en el saló de graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. La conferència serà impartida per Rosa M. Delor (Centre de Documentació Salvador Espriu d’Arenys de Mar) amb el títol de ‘El rerefons epistolar d’Espriu amb el prior de Montserrat en la polèmica entre Fuster i Ferraté de 1969’.

 Salvador Espriu (1913-1985) està considerat un dels grans renovadors de la literatura catalana de mitjans del segle XX. De la seua extensa obra poètica destaquen El cementiri de Sinera, El caminant i el mur i La pell de brau; i de la seva producció teatral, Primera historia d’Esther i Una altra Fedra, si us plau, escrita a petició de l’actriu Nuria Espert.

 El cantant Raimon va contribuir a la difusió de la seua poesia en musicar i gravar les Cançons de la roda del temps i el poema He mirat aquesta terra.

 La Càtedra Joan Fuster va ser creada per la Universitat de València el 16 de juny de 1993 per a estudiar i difondre l’obra de l’escriptor i dels temes de recerca i reflexió que hi va abordar, en l’àmbit de les ciències humanes. Està adscrita a la seu en aquesta Universitat de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. S’encarreguen de la programació i la gestió de les activitats un coordinador i una comissió, formada per experts en els camps temàtics que Joan Fuster va tractar en la seua obra: pensament, història social i cultural, literatura, normativa i ús de la llengua. Les activitats de la Càtedra són la recerca i la realització de reunions de treball o debat, conferències i seminaris, cursos, edicions o altres relacionades amb la seua finalitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere