Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El 50% d’alumnes de Magisteri quedaria fora si s’exigís un aprovat en llengües i matemàtiques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 11264060-arte-arbol-con-los-simbolos-matematicos-para-el-diseno-de-su

 El 50% dels estudiants catalans de la carrera de Magisteri quedaria fora d’aquests estudis si s’exigís un 5 de nota en les matèries de català, castellà, anglès i matemàtiques de la selectivitat.

 Ho ha afirmat aquest dilluns el secretari d’Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, en declaracions a TV3, en les quals ha precisat que aquesta dada ha de fer “repensar la pròpia oferta i donar incentius als millors estudiants perquè vegin atractius a Magisteri”, després que la degana de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL), Maria Pau Cornadó, hagi dit a El Periódico que no li importaria que s’exigís un 5 en català i castellà.

 Per a això, la Generalitat ha impulsat en aquest curs un grau pilot d’Infantil i Primària, amb una selecció específica de professorat i un currículum diferent per captar “els millors estudiants”, cosa que també ha fet a través de beques que eximeixen dels preus els alumnes amb un expedient superior al 8.

 Després de ser preguntat per si el sistema educatiu actual té els millors professors, Castellà ha contestat que el nivell és “absolutament millorable”, i ha afegit que tot és millorable.

 Tot i això, ha matisat que hi ha un “bon professorat” i que el criteri no només el marquen les notes de tall, ja que hi ha una gran part de docents que són vocacionals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere