Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’oncòleg Elías Campo, premi Recerca 2013 per les seves investigacions sobre la leucèmia / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El Govern català i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) han anunciat aquest dilluns la concessió del Premi Nacional de Recerca 2013 a l’oncòleg Elías Campo, en reconèixer el seu treball en els orígens, desenvolupament i diagnosi de la leucèmia.

 Campo és catedràtic d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona (UB), director d’investigació de l’Hospital Clínic i responsable  de l’equip de Oncomorfología Funcional Humana i Experimental de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), vinculat a les dues institucions, ha informat la Secretaria d’Universitats i Investigació de la Generalitat en un comunicat.

 L’oncòleg, que rebrà un guardó dotat amb 40.000 euros, ha liderat els estudis de seqüenciació del genoma de la leucèmia i el epigenoma d’aquesta malaltia, la qual cosa ha permès identificar les cèl·lules que originen aquesta patologia i ha permès descobrir nous mecanismes moleculars implicats en el seu desenvolupament.

 Els premis també han guardonat amb 10.000 euros en la categoria de Talent Jove a Isabelle Anguelovski, investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitzada en temes de pobresa relacionats amb desigualtats mediambientals.

 Alhora, la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia ha estat reconeguda en la categoria de Mecenatge Científic; el diari ‘Ara’ en la de Comunicació Científica, i l’empresa Kic InnoEnergy Iberia en la de Societat de Partenariat Públicoprivat –aquests tres premis sense dotació econòmica.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere