Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UIC fomentarà amb l’Institut Polis de Jerusalem l’estudi de les llengües mortes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Polis de Jerusalem que contempla, entre altres qüestions, el desenvolupament conjunt d’un Màster en Filologia Antiga, de dos anys de durada, que s’impartirà presencialment a la seu de l’Institut, amb la participació de professorat d’Humanitats de la UIC.

 Així mateix, s’establiran sinergies entre els investigadors de les dues institucions (participació en projectes de recerca, en el programa de Doctorat en Humanitats, etc.), i es treballarà conjuntament en publicacions d’interès comú, editades per una de les institucions o coeditades.

 A més, gràcies al conveni, l’Institut Polis impulsarà cursos intensius durant el mes de juliol a la UIC per aprendre a parlar llatí i grec. D’aquesta manera, l’Institut Polis ofereix a la UIC l’exclusiva a Espanya d’aquests cursos que s’impartiran durant tres setmanes.

 L’Institut Polis és una de les poques institucions al món que ensenyen les anomenades llengües mortes (grec koiné, hebreu bíblic o llatí) tal com s’ensenya avui qualsevol altra llengua: mitjançant el denominat mètode Polis, des del primer dia a les classes s’usa exclusivament la llengua objecte d’estudi i, en conseqüència, els estudiants s’expressen en aquest idioma.

 A més, gràcies al conveni, l’Institut Polis oferirà suport als investigadors d’Humanitats de la UIC per a la traducció i interpretació de fonts gregues, hebrees i àrabs.

 En la signatura del conveni, hi han estat presents el Dr. Christophe Rico, director de l’Institut Polis, i la Dra. Teresa Vallès, degana de la Facultat d’Humanitats de la UIC.

 El Dr. Rico va visitar la UIC el mes d’abril passat per impartir un seminari als professors de la Facultat d’Humanitats sobre mite i realitat de la Biblioteca d’Alexandria, en què va desmitificar la tradicional llegenda de la desaparició de la biblioteca. Va ser en aquest moment que es va començar a gestar aquesta relació que s’ha fet efectiva ara amb la signatura del conveni.♦

 

Fotografia: El Dr. Rico, director de l’Institut Polis, va visitar la UIC el mes d’abril passat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere