Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Investigadors de la Universitat Politècnica de València reben el Premi al Millor Article publicat en ‘IEEE Transactions on industrial Electronics’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Els catedràtics de Tecnologia Electrònica de la UPV Emilio Figueres i Gabriel Garcerá, membres del Grup de Sistemes Electrònics Industrials (GSEI) del Departament d’Enginyeria Electrònica de la UPV, al costat de l’investigador Francisco J. González Espín (exmembre del GSEI), han estat guardonats per la Industrial Electronics Society (IES) del Institute of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) amb el Premi al Millor Article publicat durant 2012 en la prestigiosa revista IEEE Transactions on Industrial Electronics.

 El reconeixement és d’especial rellevància. No en va, la citada revista figura en la primera posició de l’índex JCR (Journal Citation Reports del Thomson ISI) de l’any 2012 en les categories Automatització i Sistemes de Control i Instruments i Instrumentació, i en la quarta posició (d’un total de 243 revistes) de la categoria Enginyeria Elèctrica i Electrònica.

 L’article, “An Adaptive Synchronous Reference Frame Phase locked Loop for Power Quality Improvement” (“Un sistema de sincronisme per bucle d’enganxada de fase adaptativa en el marc de referencia síncron per a la millora de la qualitat de l’energia”), publicat al juny de 2012, va ser seleccionat entre un total de 470 publicats durant l’any passat i descriu un algorisme adaptatiu programat sobre un processador digital de senyal per a la sincronització de convertidors electrònics de potència en xarxes elèctriques altament distorsionades, desequilibrades i de freqüència variable.

 Aplicacions immediates

 L’estudi té aplicacions immediates, publicades pels mateixos investigadors en articles posteriors, en inversors de connexió a xarxa per a generació d’energia fotovoltaica i eòlica. L’algorisme concebut aporta resultats molt destacables en la seva aplicació a inversors trifàsics amb filtre de connexió a xarxa del tipus LCL. En una xarxa trifàsica amb un grau de desequilibri del 20%, una distorsió de tensió de l’11,5% i una freqüència variable de 45 Hz a 55 Hz, en el pitjor cas s’aconsegueix una distorsió de només el 4% en els corrents injectats a la xarxa.

 El GSEI (http://gsei.upv.es) centra la seva activitat en l’electrònica de potència per a aplicacions específiques (fonts d’alimentació, tracció elèctrica, carregadors de bateries, vehicle elèctric…) i energies renovables (sistemes fotovoltaics i eòlics, microxarxes de generació distribuïda…). Aquesta activitat s’ha plasmat en nombrosos projectes de transferència de tecnologia per a empreses, així com en projectes de R+D amb finançament públic.

 El premi va ser lliurat als investigadors pel president de la IEEE Industrial Electronics Society, el professor Gerard-Andre Capolino, durant el sopar de gala del congrés IEEE IECON 2013 a Viena.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere