Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Carme s’estrena com a sala d’exposicions amb una mostra del millor art contemporani / UB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Des de la setmana passada Badalona disposa d’un nou equipament cultural a la ciutat, la sala d’exposicions del Centre Cultural El Carme. L’equipament, de gestió compartida entre la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament, s’estrena amb l’exposició «Art contemporani a El Carme. Fundació Sorigué», que porta a la ciutat una selecció d’obres escultòriques i fotogràfiques d’artistes de primera línia internacional pertanyents a la col·lecció de la Fundació Sorigué. La mostra romandrà oberta fins al 30 de març del 2014.

 L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la UB, Lourdes Cirlot, juntament amb la directora de la Fundació Sorigué, Ana Vallés, varen inaugurar l’exposició aquest dijous.

 La mostra constitueix una reflexió sobre l’existència, el pas del temps, la presència del caos o la soledat de l’ésser humà. Entre els artistes representats es troben Kiki Smith, Tony Cragg, Leonard McComb, Edgar de Souza, Chema Madoz, David Hockney, John Coplans, Cristina Iglesias, Julio Vaquero i Alberto García-Alix. L’Ajuntament de Badalona oferirà visites guiades gratuïtes a l’exposició tots els diumenges (excepte el dia 8 de desembre), de 12 a 13 h.

 L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Barcelona, a través del seu Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura, l’Ajuntament de Badalona i la Fundació Sorigué.

 El Carme

 El passat 4 de setembre, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona van signar un conveni per a la concessió directa a la UB d’una part del Centre Cultural El Carme. Aquest conveni inclou la gestió compartida de la sala d’exposicions que es troba a la planta subterrània.

 En aquest edifici, la UB ofereix cursos d’idiomes impartits a través de l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat, cursos temàtics de reciclatge professional, de caràcter cultural sobre literatura, història i música clàssica, cursos de formació per a les proves d’accés a la universitat i formació per a més grans de 55 anys.♦

 

Fotografia: L’obra Casablanca (2003), de Georges Rousse.

———————————————————————————————————

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere